Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Belediye'den mahyaya soruşturma
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Belediye'den mahyaya soruşturma

Siyaset

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığından Dergah Camiinde asılan elektronik Mahya ile ilgili soruşturma açıldığını belirtirken kasıtlı haberlere dikkat çekildi.

Ramazan ayı ile beraber Büyükşehir Belediye tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde Dergah Camiine asılan Elektronik 'Oruç Tut sıhhat bul, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç' isimli mahya tepkiye neden oldu.

 

Mahyayı asan yetkililer hakkında soruşturma açılırken, haberlerin ise kasıtlı olduğu belirten bir açıklama yapıldı. İşte o açıklama: Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığımız tarafından Ramazan Ayı’nın kent genelinde daha etkin yaşanması için bir takım çalışmalar yapılmış, şehrin muhtelif yerlerinde bilgisayar yazılımı ile vatandaşlarımızın Ramazan Ayı kutlanmıştır.

Bu kapsamda üst geçitler için kullanılan bilgisayar yazılımında, “Oruç Tut, Sıhhat Bul” hadisi “Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan” ve devamında “Hayırlı Ramazanlar” kutlama mesajı son olarak “Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç”in unvanı yazılmıştır.

Üst geçitler ve muhtelif yerlere asmak için hazırlanan; hazır matbu bilgisayar yazılımının sehven mahyada da kullanıldığının anlaşılması üzerine gerekli çalışma yapılıp “Oruç Tut, Sıhhat Bul, Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan” olarak düzeltmeye gidilmiş, sorumlular hakkında da inceleme başlatılmıştır.

Öte yandan Hadis ve vatandaşlarımıza yönelik kutlama mesajını görmeyerek, kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanıltmak için sadece Büyükşehir Belediye Başkanımız Celalettin Güvenç’in ismi mahyada varmış gibi haberlerin de yapılması da ayrıca manidardır.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.