Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/1-5ee8c97b.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(../dosyalar/2-f4a04511.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(../dosyalar/3-96c13306.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(../dosyalar/dsc0108-c3e9d952.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Bakan Çelik, Türkiye'de 2.5 Milyon işsiz var VİDEO
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bakan Çelik, Türkiye'de 2.5 Milyon işsiz var VİDEO

Siyaset

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Artık 2,5 milyon işsiz olmayacak inşallah Türkiye'de, bunu daha da aşağıya çekeceğiz. İş arayan herkese iş bulmak için iş sahaları açacağız, böylece her evde huzur olacak, şehirlerimiz huzurlu olacak” dedi.

Bakan Çelik, GAP Endüstri Meslek Lisesi ile İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanlığı'nca SGK Konferans Salonu'nda düzenlenen ustalık belgesi dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, teşvik yasasına değindi.
15 ilin bulunduğu 6. bölgede en şanslı ilin Şanlıurfa olduğuna işaret eden Çelik, kentin 2 yılda Türkiye'nin yanı sıra yurt dışından yatırımcıları ağırlamaya başlayacağına inandığını belirtti.

"Artık işsizlik değil belki de işçinin arandığı bir il konumuna getireceğiz Şanlıurfa'yı" diyen Çelik, 2023'e kadar geleceğin Şanlıurfasını oluşturmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'de 2,5 milyon işsiz olduğunu, bunun 800 bininin hiçbir mesleği bulunmadığını belirten Çelik, "Her işi yaparım" diyenlerin sayısının da 800 bin civarında olduğunu söyledi.

Bunların 600 bininin İşkur'un kurslarında eğitildiğini hatırlatan Çelik, eski eğitim sisteminde işi bilen, meslek sahibi eleman yetiştirilemediğini belirtti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de işsizliğin azaltılması için yeni projelerin hayata geçirildiğini, bu konuda hükümetin her türlü desteği sağladığını belirtti.


Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ise Şanlıurfa’nın eğitimde geri kalmasının tek nedeni moral ve motivasyon olduğunu belirterek; “Bunları tamamlamaya geldim” dedi.

Daha sonra 450 inşaat ustasının bir kısmına belgelerini veren Bakan Çelik, kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.



Toplantıya, Ak Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek, Abdulkerim Gök, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile bazı daire müdürleri de katıldı.



Ömer Aslan / www.balikligol.com 



VİDEO



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.