Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Arınç; Kürtlerin Anayasal Haklarını verceğiz..
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Arınç; Kürtlerin Anayasal Haklarını verceğiz..

Siyaset

Bülent Arınç TBMM'de Bütçe Kanunu görüşmelerinin kapanış konuşmasında etnik kimliklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bülent Arınç TBMM'de Bütçe Kanunu görüşmelerinin kapanış konuşmasında etnik kimliklerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kürt halklarının dil, din her türlü özgürlük hakkına saygı duyduğunu belirten Arınç, Kurtuluş Savaşı'nda birlikte savaşıldığını ifade etti.
Arınç, "Ben Kürdüm diyen bir insana hepimiz kadar hayat hakkı, eğitim hakkı, dil hakkı, kimlik hakkı ne varsa vereceğiz, bu bizim cebimizden verdiğimiz bir şey değil" dedi.

"Onların siyaset hakkına inanıyorum, sadece ırkçılığa karşıyız" diyen Arınç BDP'nin fikirlerinin yüzde 99'una katılmadığının altını çizerek, bunun BDP'lilerin etnik kimliğine saygı duymasına engel olmadığını vurguladı.

Arınç, demokrasinin önemine değinirken Leyla Zana'yı örnek göstererek "Sayın Zana'nın 10 yıl sonra and içmesi demokrasinin gücüdür" dedi. Bu sözler Meclis'te BDP sıralarından da alkış aldı.


Arınç konuştu BDP'liler alkışladı ile Rotahaber ROTAHABER



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.