Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Aday olup vekil olamayanlara vekilik yolu açıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Aday olup vekil olamayanlara vekilik yolu açıldı

Siyaset

Milletvekilinin ölümü ya da üyeliğinin düşmesi durumunda o vekilin seçim bölgesinden bir sonraki aday milletvekili olarak meclise girecek.

Türkiye gazetesinde Şükran Kaban imzasıyla yer alan habere göre; AK Parti'nin TBMM Uzlaşma Komisyonu'na sunduğu yasama ile ilgil önerileri arasında önemli bir düzenlemenin de yer aldığı duyuruldu.

Habere göre; AK Parti'nin teklifine göre bir milletvekilinin ölümü ya da milletvekilliğinin düşmesi gibi durumlarda, o milletvekilinin seçim bölgesinde kendisinden sonraki aday milletvekili olarak TBMM'ye gelecek.

Milletvekilliğinin yedeği uygulaması bağımsız adaylar için de geçerli olacak. Bağımsız adaylar, aday olurlerken, kendilerinin üyeliğinin sona ermesi durumunda kimin yerlerine milletvekili olacağını da belirleyecekler.

Almanya'da da uygulanan "Yedek milletvekilliği" teklifi hayata geçerse, 2011 yılında Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekillliğiyle ilgili yaşanan krizler olmayacak.

TÜRKİYE GAZETESİ


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.