Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ABD'ye jet yanıt: Etkisini kullanmayı bekliyoruz
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ABD'ye jet yanıt: Etkisini kullanmayı bekliyoruz

Siyaset

Türkiye'den ABD'ye jet yanıt. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün sözlerine cevap verdi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün "DAEŞ olmayan bölgede PYD'ye müdahale kabul edilemez" sözlerine tepki gösterdi.

İstanbul'da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kurtulmuş, soru üzerine, "ABD Türkiye'nin hassasiyetini biliyor. Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz" dedi.

Kurtulmuş'un sözleri şöyle:

* "Türkiye kendisine gelecek saldırılara karşı kendisini koruyacak. Bu hassasiyetimizi biliyorlar. Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. Burada bir çatışma yaşanmaması için, önce bu meselenin hallini isteriz. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz.

* "Türkiye oradan (Suriye'den) gelecek bir saldırıya seyirci kalamaz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız."

* (Münbiç sorusu üzerine) "Türkiye'ye verilen sözlerden birisi de, PYD'nin Münbiç'i boşaltmasıdır."

KAYNAK:HÜRRİYET


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.