Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Abdullah Gül; Şanlıurfa bölgenin lideri oluyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Abdullah Gül; Şanlıurfa bölgenin lideri oluyor

Siyaset

Şanlıurfa’da şehrin önde gelenleri, şehit yakınları ve gazilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, “Devletimiz ve ülkemiz güçlendikçe hizmetler de daha çok gelmektedir.

Gerek Doğu gerek Batı, Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden kıymetlidir. Her yerde güzel gelişmeler vardır, çünkü memleketimizde güzel bir istikrar vardır” dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yemek öncesinde şehit aileleri ve gaziler başta olmak üzere tüm davetlilerle yakından ilgilenerek tokalaştı. Daha sonra kente önemli katkıları olan hayırseverlere plaket verildi.
CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN İŞ ADAMLARINA PLAKET
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, iş adamları Murat Fehmi Bozanoğlu, Mahmut Mirkelam ve Mehmet Emin Öncel, Koç Haddecilik Yönetim Kurulu Başkanı Adil Koç, Zümrüt Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Naci Toplu, OSM Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Baysal, Doğa Kolejleri Kurucusu Fethi Şimşek, Birecik Ticaret Odası Başkanı Sadettin Bilgin ve yeminli mali müşavir Hasan Kırmiç’e plaketlerini Cumhurbaşkanı Gül verdi.
Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Şanlıurfa’ya daha önce defalarca geldiğini, ancak cumhurbaşkanı olarak buradaki vatandaşlarla kucaklaşmaktan ayrı bir haz duyduğunu belirterek kendisine gösterilen sevgi ve yakın ilgiye teşekkür etti.
“ŞANLIURFA TÜRKİYE’NİN EN DEĞERLİ İLLERİ ARASINDA”
Şehri gören görmeyen herkesin Şanlıurfa’yı “peygamberler şehri” olarak bildiğini, tarih içinde birçok peygamberin iz bıraktığı ve insanlara güzel şeyleri öğreten kentin tarihiyle ilgili her geçen gün yeni şeylerin öğrenildiği söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, 12 bin yıl öncesinde burada insanların yaşadığının bilindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, “İnsanlığın bu kadar eski bir izi dünyanın herhangi bir yerinde daha bulunmuş değil” dedi. Şanlıurfa’nın birçok bakımdan zengin bir il olduğunu ve Türkiye’nin en değerli illeri arasında bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, kentte son yıllarda büyük değişiklikler yaşandığına dikkati çekerek emeği geçenleri kutladı.
“ŞANLIURFA, İSLAMİ KÜLTÜRÜ VE İSLAM ÖNCESİ ARKEOLOJİK KAZILARIYLA DAHA FAZLA İLGİ GÖRECEK”
Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti sırasında ABD’nin California kentinden gelen turistlerle karşılaştığını belirterek, “Komşu ülkelerden değiller. Dünyanın öbür ucundan, ABD’den 10’a yakın insan vardı. Oralardan insanlar gelmeye başladıysa inanıyorum ki kısa süre sonra Şanlıurfa, gerek İslami kültürüyle gerekse İslam öncesi arkeolojik kazılarıyla çok daha fazla ilgi görecek ve buraya daha çok insan gelecek” dedi.
GAP’IN BÖLGEYE ETKİSİ
Şanlıurfa’nın bereketli topraklara sahip olduğunu da kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, helikopterle yaptığı GAP Bölgesi turunda kendisine verilen bilgilerden heyecan duyduğunu anlattı. GAP kapsamındaki çalışmaların kent topraklarında büyük bir ekonominin çıkmasına olanak sağladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, yatırımların neticesinin bugün alınmakta olduğunu, ilerleyen yıllarda ilginin daha da artacağını ifadede etti. Cumhurbaşkanı Gül, sadece Şanlıurfalıların değil Türkiye’nin her yerinden ve yurt dışından yatırımcıların kente geleceğini dile getirdi.
Konuşmasında, “Burası bütün bu bölgenin, Orta Doğu bölgesinin en önemli ticaret, tarım, turizm ve sanayi merkezi olma yolunda hızlı bir şekilde ilerlemektedir” diyen Cumhurbaşkanı Gül, yeni teşviklerden en fazla Şanlıurfa’nın faydalanacağını, bunun da en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını belirtti.
“TÜM TÜRKİYE SATHINDA GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR”
Cumhurbaşkanı Gül, büyük altyapı yatırımları yapıldığını, barajlar, sulama kanalları ve yolların hizmete sokulduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Devletimiz ve ülkemiz güçlendikçe hizmetler de daha çok gelmektedir. Hepimizin büyük bir mutlulukla gördüğümüz bir gerçek vardır ki, bütün Türkiye sathında bu güzel gelişmeler olmaktadır. Gerek Doğu gerek Batı, Türkiye’nin dört bir yanı birbirinden kıymetlidir. Her yerde güzel gelişmeler vardır, çünkü memleketimizde güzel bir istikrar vardır. Avrupa’da, başka ülkelerde, maalesef üzülerek, komşularımızda gördüğümüz büyük siyasi istikrarsızlıklar, iç karışıklıklar çok şükür ki ülkemizde yoktur. Tabii ki bizim ülkemizin de bazı problemleri vardır. Biz bunlara gözümüzü kapayacak değiliz. Ama bütün bunlara özgüven içerisinde, kararlı ve yapıcı bir şekilde yaklaşıp hepsini çözeceğimize de inanıyorum.”
“FARKLILIKLARIMIZ VAR, AMA HEPİMİZ BU ÜLKENİN ASİL VE EŞİT VATANDAŞLARIYIZ”
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hepimizin dayanışma içerisinde olmamız, memleketimizin, birbirimizin kıymetini bilmemiz gerekir. Aramızda farklı düşünceler, farklı siyasi partiler, farklı görüşler tabii ki olacaktır. Aramızda farklı inanışlar da olacaktır. Biz büyük bir milletiz. Koskoca bir imparatorluğun devamıyız, onun mirasını taşıyoruz. Dolayısıyla böyle bir coğrafyada, böyle büyük bir nüfusun içinde farklı hayat tarzları, farklı inanışlar olacak; hatta farklı dinden insanlar olacak ki, sayıları az da olsa gayrimüslim vatandaşlarımız da var bizim. Etnik olarak baktığında kökü farklı olacaktır. Bunlar gayet normaldir ama çok şükür ki hepimiz bu ülkenin asil, eşit vatandaşlarıyız ve bu ülkeden gidecek başka yerimiz de yoktur. Hepimizin bu memleketin kıymetini bilmemiz lazım.”
“HERKES DÜŞÜNCESİNİ AÇIKÇA İFADE EDEBİLİR AMA BUNUN ÖTESİNDE KAVGA VE ŞİDDET SÖZ KONUSU OLMAMALI”
Fikirlerin ortaya konmasının normal olduğunu ancak çatışma unsuru yapılmaması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bugün Türkiye’de herkesin düşüncesini rahatlıkla ifade edebildiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Gül, “En aykırı düşünceler bile konuşulabilir. Maalesef bazı dönemlerimiz vardı ki konuşmak bile sıkıntılıydı. Görüşlerinizi ifade ederken bile düşünerek konuşmak zorundaydınız, ‘Acaba suç mu işlerim?’ diye. Hatta bazı dönemler vardı ki konuşamazdınız da. Mesela Kürtçe konuşamazdı vatandaşlarımız. Böyle dönemler vardı. Çok şükür bütün bu dönemler gitmiştir. Herkes düşüncesini açıkça, yapıcı bir şekilde ifade edebilir ama bunun ötesinde eğer kavga, şiddet, terör söz konusu olursa buna karşı da hepimizin ‘Hayır, bu yanlış, dur!’ demesini de bilmemiz gerekir” dedi.
“İSTİKRARLI BİR DÖNEMDEYİZ, HER ŞEHRİMİZİN EKSİĞİNİ TAMAMLAMALI”
Türkiye’nin çok yıllar kaybettiğini ve daha yapılacaklar olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, hala kendisinden iş ve aş isteyen çok kişinin bulunduğunu ifade etti. Yeni iş imkânlarının, yeni yatırımlar ve yeni faaliyetlerle hayata geçebileceğini söyleyen Gül, “Onun için şimdi dövüş, kavga sırası asla değil. Böyle bir istikrarlı dönem yakalamışız, her şehrimizin eksiğini tamamlamamız lazım. Bir söz vardır; ‘Su akarken herkes testisini doldursun’ derler” dedi.
Ziyareti sırasında Harran Üniversitesi’nin gösterdiği gelişmeden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, “Uzaktan takip ediyordum ama bir kez daha itirafta bulunayım böyle güzel bir kampüsünün olduğunu, bu kadar geliştiğini de tahayyül etmiyordum” dedi.
“HERKESİN VEREN EL OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ”
Herkesin bulunduğu görevleri en iyi şekilde yapmasıyla kayıp yılların kazanılacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, geleceği daha iyi yapmak için el birliğiyle çalışılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Gül, kentin gelişmesine katkıda bulunan hayırseverlere de teşekkür ederek, “Veren el, alan elden üstündür” sözünü hatırlattı ve “Herkesin veren el olması için uğraşıyoruz” dedi.
“ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERİMİZ BAŞ TACIMIZ”
Konuşmasının sonunda şehit aileleri ve gazilere şükranlarını sunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Eminim ki bu şehir vaktiyle kahramanlarına nasıl sahip çıktıysa şimdi de şehit yakınlarını, gazilerini el üstünde tutacaktır, baş tacı yapacaktır” dedi.
BAKAN ÇELİK: “ŞANLIURFA İÇİN GELECEK ÇOK AYDINLIK”
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Gül’ü milletvekili olduğu kentte görmekten duyduğu gururu dile getirerek, “Bir yıldır buradayım. Bir yılda ne kadar olunursa o kadar Şanlıurfalıyız” dedi. Şanlıurfa ile ilgili 400 projeden 130’unun bir yıl içerisinde hayata geçmeye başladığını kaydeden Çelik, kenti çok sık ziyaret ettiklerini anlattı. Çelik, Şanlıurfa için geleceğin çok aydınlık olacağını söyledi.
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de Cumhurbaşkanı Gül’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Bir samimi duygumu da paylaşmak istiyorum; Şanlıurfa ile biz bugün gurur duyduk. Devletimizin başı olarak sizlere gösterilen ilgi bizi heyecana boğdu” dedi.
www.balikligol.com

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.