Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Abdülkerim Gök’ten SSPE’leri umutlandıran önerge
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Abdülkerim Gök’ten SSPE’leri umutlandıran önerge

Siyaset

AK Parti, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde çocuklarda sık görülen Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığının nedenlerinin ve tedavi yollarının belirlenmesi için araştırma önergesi verdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, kızamık virüsü enfeksiyonunun neden olduğu, nörolojik bir hastalık olarak da tanımlanabilen SSPE hastalığına sık rastlandığı, özellikle Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde çok fazla görülen bu hastalığın, bölge halkında tedirginliğe yol açtığı kaydedildi.

 

TBMM’ye sunulan gerekçede, SSPE hastalığı nadir olarak görüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi; “Hastalığın sebep olduğu patolojik değişiklikler özellikle tek bir organda, beyinde gerçekleşmektedir. Hastalarda sırasıyla spastiklik, koma ve 6 ila 12 ay içinde ölümle sonuçlanan ilerlemeli beyin işlevi kaybı görülmektedir. Viranşehir'de yaygın olan SSPE hastalığı can almaya devam etmektedir. SSPE hastası olan aileler çok zor durumdadır. Bu hastalığın nedeninin araştırılması, yeni vakaları önlemek adına önemli bir adım olacaktır” denildi.

 

Milletvekili olmadan önce SSPE hastası çocukların aileleri ile görüştüğünü ve hastalıkla ilgili olarak bilgiye sahip olduğunu belirten Dr. Abdülkerim Gök; “Yıllardır SSPE hastalığı ile ilgili olarak bilgi sahibiydim. Allah nasip etti. Milletvekili seçildikten sonra TBMM’de araştırma önergesi verdik. Hastalık tüm sebepleri ile araştırılacak” dedi.

 

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.