Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
200 Kişilik Yurdun Temeli Dualarla Atıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

200 Kişilik Yurdun Temeli Dualarla Atıldı

Siyaset

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bayramın 2. günü 200 öğrenci kapasiteli kız yurdunun temeli dualar eşliğinde atıldı.

İşadamı Remzi Atan tarafından yapılacak yurdun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç bayramın kardeşliğe ve barışa sebep olmasını dileyerek, dünyanın dört bir tarafında insanların inandıkları için zulüm gördüğünü söyledi. Birçok coğrafyada kardeş kavgaları olduğuna, kan aktığına ve anaların ağladığına dikkat çeken Şanlıurfa Valisi Güvenç, “Cenab-ı Allah bizlere güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin. Bayramın katı gönülleri coşturmasını, İslam coğrafyasında barışın gelmesine vesile olmasını diliyoruz. Mısır’da, Suriye’de, Arakan’da ve dünyanın birçok yerinde insanlar inandıkları için, Müslüman oldukları için eziyet görüyorlar, zulüm görüyorlar. Artık kavgaların yerini barış, sevgi demokrasi ve güçlü bir ekonominin almasını bekliyoruz. Bu inanç ve umutlu buraya destek veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ilçenin eğitim konusunda büyük bir hamle yapması gerektiğini belirterek, sivil toplum kuruluşlarının kendi yatırımlarına paralel olarak çocuklara da sahip çıkmalarının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bu eğitim kurumunun ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kaymakam Kotan, emeği geçen, katkı sunan ve finansal destek veren herkese teşekkür etti.

 

Yurdun yapımını üstlenen Remzi Atan, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek, altın neslin yetişmesi için iş adamlarının da eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin sivil toplum kuruluşlarının eğitime verdikleri desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak, ülkenin kalkınmasının eğitim ile mümkün olduğunu söyledi.

 

Temel atma törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, ŞUTSO Başkanı Eyyup Sabri Ertekin, Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara’dan gelen işadamları, Şanlıurfa ve Viranşehirli işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali Celalettin Güvenç ve beraberindeki heyet butona basarak yurdun temeline ilk harcı döktü.

 

Bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen yurt binasında 200 kız öğrencinin barınması ve önümüzdeki eğitim sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.