Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yüksek tansiyon anne adayını zehirleyebilir
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yüksek tansiyon anne adayını zehirleyebilir

Sağlık

Hamilelik döneminde bebeğe giden kan akımının artması için tansiyon bir-iki değer düşüyor. Söz konusu durumun fizyolojik olduğunu ifade eden kadın hastalıkları ve doğum doktoru Fatma Seda Soylu, anne adaylarının düşük değil, yüksek tansiyondan korkması gerektiğini belirtti.

Gebelik öncesi tansiyonun normalin üzerinde olmasının bebeğe giden kan akımını azaltacağını belirten Soylu, Gebelikte tansiyon değişikliği fizyolojik. Ancak anne adaylarının tansiyonu önceden 11 ise ve bu gebelikte 14e çıkıyorsa risk oluşturur. şeklinde uyarıda bulundu. Bebek plasentaya iyi yapışmazsa kan basıncının yükseleceğini hatırlatan Soylu, her gebelikte düzenli olarak tansiyon ölçümü yapılması gerektiğini vurguladı. Yüksek tansiyonun zararlarını, Anne sara nöbeti geçirebilir. Karaciğere zarar verebilir. Bebeğin ölme ve annenin zehirlenme riski var. Anne, beyin kanaması geçirebilir. şeklinde açıklayan Fatma Seda Soylu, şu bilgileri verdi:

Tansiyonu yüksek gebelerde; şiddetli baş ağrısı, yüzün şişmesi, hızlı kilo alma, gözlerde sinek uçuşmaları, mide-karaciğerde ağrılar ve nöbet geçirmesi gibi şikayetler görülebilir. Hamileler, bütün tansiyon ilaçlarını kullanamaz. Bu nedenle doktor kontrolü önemli.

Zaman


Etiketler:
gebe gebelik haber haberi haberler haberleri


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.