Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Van'da Aile hekimlerine Madde Bağımlılığı Eğitimi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Van'da Aile hekimlerine Madde Bağımlılığı Eğitimi

Sağlık

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, 12-21 Ekim tarihleri arasında aile hekimlerine yönelik Madde Bağımlığı Eğitimi verildi.

12-21 Ekim tarihleri arasında Van Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birimi tarafından aile hekimlerine yönelik bağımlılık eğitimi verildi.

“Tütün, Alkol ve Diğer Madde Bağımlılıkları ve Kısa Müdahale Teknikleri“ ile ilgili verilen eğitimde tütün, alkol ve diğer bağımlılık yapıcı maddeleri kullanan düşük ve yüksek riskli bireylerin kullandığı maddeyi bırakmasını sağlayacak ve bağımlı olmasını önleyecek müdahalelerin, aile sağlığı merkezlerinde uygulanması amaçlanıyor.

Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinde verilen eğitim, AMATEM ve Psikiyatri Servisi sorumlu hekimi Uzm. Dr. Özgür Deniz Değer, Psikolog Leyla Edemen ve Sosyal Çalışmacı Ayten Erdoğan tarafından düzenlendi.

Eğitime toplam 122 aile hekimi 6 grup halinde katılırken, katılımcılara “Bağımlılık, Bağımlılığın fizyolojisi Bağımlılık Yapıcı Maddeler – Etkileri-Komplikasyonlar, Tedavi ve Acil Durumda Müdahale, Tütün Bağımlılığı, Tütün Bağımlılığının Zararları-Bırakmanın Yararları, Nörobiyolojisi ve Bırakmanın Yolları, 5A-5R Yaklaşım, Motivasyonel Görüşme, Tütün Bağımlılığında Davranışçı Bilişsel Yöntemler ve riskli kullanıcılara yönelik kısa müdahale teknikleri gibi konularda bilgi verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.