Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Uzmanlardan öğrencilere kantin uyarısı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Uzmanlardan öğrencilere kantin uyarısı

Sağlık

İlkokul çağındaki öğrencilerin bilinçsiz bir şekilde kantinlerde yaptıkları alış veriş hakkında ebeveynlere uyarılarda bulunan beslenme ve diyetisyen uzmanları, abur cuburların besleyici değeri olmadığını belirtti.

Okulların başlamasıyla beraber ilkokul çağındaki öğrencilerin bilinçsiz bir şekilde kantinlerde yaptıkları alış veriş hakkında ebeveynlere uyarılarda bulunan beslenme ve diyetisyen uzmanı Ceylan Özateş, abur cuburların besleyici değeri olmadığı ve esas tüketilmesi gereken ana öğünü kısıtlayıcı ürünler olduğuna dikkat çekti.

Kantinde satılan ürünlerin yağ ve tuz oranın yüksek olduğunu ve uzak durulması gerektiğini söyleyen beslenme ve diyetisyen uzmanı Özateş, “Özellikle cips ve çikolata tüketmemeye dikkat edilmesi gerekir, çocukların en çok severek tükettiği abur cubur ürünleridir. Hiç tüketmesinler demiyorum, ama en azından minimum seviyede tüketmeleri gerekir. Ara öğün olarak hiç yememektense öncelikli tercih sıkılmış meyve suyu, yoksa hazır meyve suyu ve markalı ürünler tüketilmelidir.” dedi.

Öncelikle çocukların güne iyi bir kahvaltı ile başlamaları gerektiğine dikkat çeken Özateş, “İyi bir kahvaltı süt, yumurta, peynir, zeytin, reçel, bal ve ekmekten oluşur. Bu gıdalar çocukların gelişmesi noktasında olmazsa olmaz gıdalardır, çocuğun beslenme çantasına kantinde satılan abur cubur ürünlerine alternatif olarak zihin açıcı ve besleyici ürünler koyulması gerekir.” tavsiyesinde bulundu.

“Açıkta satılan besinler alınmamalı”

Özateş; ailelere seslenerek şu uyarılarda bulundu: "Alışveriş çocukların tercihlerine bırakılmamalıdır, Abur cubura fazla yüklenilmemeli çünkü bunların hepsi katkı maddeli ürünlerdir. Çocuklara ara öğün olarak günde en az 2 su bardağı süt içirilmelidir, açıkta satılan besinlerin alınmaması, yağ ve şeker ürünlerinin sınırlandırılması gerekir,” ifadelerini kullandı.

Özateş, son olarak çocukların düzenli olarak spor yapmaları gerektiğini söyledi. (Yunus Sırat, Mustafa Kaynak - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.