Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Uzmanlardan 'Kahvaltıyı ihmal etmeyin!' uyarısı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Uzmanlardan 'Kahvaltıyı ihmal etmeyin!' uyarısı

Sağlık

Diyet uzmanları, gelişim çağındaki çocuklar, özellikle de sabahın erken saatlerinde okula giden çocuklar için kahvaltının çok önemli etken olduğunu vurguladı .

Bitlis Devlet Hastanesi’nde Diyetisyelik görevini sürdüren Enes Fırat, gelişim çağındaki çocuklar için kahvaltının çok önemli olduğunu vurguladı.

Bitlis Devlet Hastanesi Diyetisyeni Enes Fırat, gelişim çağındaki çocuklar için kahvaltının çok önemli olduğunu vurguladı. Fırat, sabah erken okula giden çocuklar için kahvaltının çok önemli etken olduğunu söyledi.

Çocukların, kahvaltı yapmama alışkanlığından bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini belirten Fırat, şu bilgileri verdi: “Çocuklar için en büyük ve en önemli öğünlerden biride kahvaltı yapmasıdır. Çocuğa kahvaltı yerine poğaça ve simit vermek yanlıştır. Çocuğa kahvaltıda peynir, yumurta zeytin ve ceviz verilmelidir.” dedi.

“Çocuklar okula gitmeden kahvaltılarını yapsınlar” diyen Fırat, “Çocuklar büyüme çağında olduğu için demir eksikliği görülebilir. Her gün bir yumurta yemesinde fayda vardır. Aileler çocuklarına sabah ceplerine para vermekten ziyade, evde kahvaltılarını yaptırsınlar. Kahvaltı simit ve poğaça değildir. Öğle okula giden çocukların da sabah kahvaltılarını yapması gerekiyor. Ayrıca öğle yemeği yedikten sonra okula gitmelidirler. Çocuklar için protein önemlidir. Çocukları abur çuburlardan uzak tutmak gerekiyor. Cips ve çikolatayı çocuklara ödül olarak vermemek gerekir. Çocuklara sabah kahvaltıda çay yerine süt veya sıkma meyve suları verilebilir. Çocuklar kepekli ekmek tüketmesinler. Beyaz ekmek tüketsinler.” uyarısında bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.