Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa'da Nakil Ameliyatı Yapılabilecek
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa'da Nakil Ameliyatı Yapılabilecek

Sağlık

Harran Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nın sağlık bakanlığına karaciğer nakli için yapmış olduğu müracaat sonucunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu karaciğer nakli için ön ruhsat izni verdi.


Sağlık Bakanlığı bilim heyetinin Harran Üniversitesi’nde yapacakları inceleme sonucu start alacak karaciğer organ nakli ameliyatları, bölgede Malatya İnönü Üniversitesi’nden sonra önemli bir merkez olma özelliğini taşıyacak.
Bu bağlamda genel cerrahi öğretim üyesi Doç.Dr Abdullah Özgönül’ün davetlisi olarak Harran Üniversitesi’ne gelen Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr Sezai Yılmaz, “Karaciğer Nakli-Geçmişten Geleceğe” konulu bir konferans verdi.
Yenişehir Yerleşkesi Morfoloji Salonunda gerçekleşen konferansta, Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri hazır bulunurken, Prof.Dr Sezai Yılmaz karaciğer nakillerinin tarihini ve bu alanda gelinen noktayı anlatarak, merkezin Harran Üniversitesi’nde kurulacak olmasının bölge için bir şans olacağını söyledi.
Karaciğer nakli konusunda Şanlıurfa’da birçok hastalarının bulunduğunu söyleyen Dr.Yılmaz, bu nakil yoğunluğunu Harran Üniversitesi’nin eriteceğini söyleyerek, organ bağışlarının yaygınlaşmasının gerektiğini ifade etti.
Konferans sonunda Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu ve Tıp Fakültesi akademisyenlerin katıldığı bir de toplantı yapıldı.
Konu ile alakalı bir açıklama yapan Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, üniversitemiz genel cerrahi bölümünün yakın zamanda karaciğer nakillerine başlayacak olmasının üniversitemiz ve Şanlıurfa için çok önemli olacağını, ilk etapta Malatya İnönü Üniversitesi ile koordineli çalışacaklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.