Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa Fırıncısı 1 Temmuz Hazırlıklarına Başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa Fırıncısı 1 Temmuz Hazırlıklarına Başladı

Sağlık

Şanlıurfa Fırıncıları 1 Temmuz`da yürürlüğe girecek bol kepekli ekmekler için hazırlıklarını tamamlıyor.

Sofraların vazgeçilmezi ekmek, 1 Temmuz`dan itibaren daha az tuzlu daha bol kepekli olarak, hijyenik koşullarda satılması için eğitim çalışmalarını hızlandıran Şanlıurfa Fırıncılar Odası ve Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Yetkilileri bugün fırıncı esnafını bilgilendirecek bir toplantı yapacak.Şanlıurfa Odalar Birliği toplantı salonunda saat: 14:30'da pide lahmacun ve somun ekmek Fırıncılarına yönelik bir bilgilendirime toplantısı yapılacak.
toplantı ile ilgili olarak sitemize özel açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı: "bu yeni yasa sadece bir yasa değil, devrim niteliğinde bir yasa. hem üretimde hijyen sağlık olacak. hem satılan yerlerle ilgili hijyene daha dikkat edilecek. bugünkü toplantımıda bu kapsamda esnafımızı daha iyi bilgilendirmeyi düşünüyoruz"
dedi.
AZ TUZLU, BOL KEPEKLİ EKMEK


1 Ocak 2012`de yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliği`nde, halkı sağlık ve hijyen konusunda yakından ilgilendiren düzenlemeler yapıldı.
Bu kapsamda, ekmeğin 55 randımanlı un yerine 65 randımanlı undan üretileceğini, kepek oranının daha fazla olacağını, ekmekteki tuz oranının yüzde 1,75`den yüzde 1,50`ye düşürülecek. Tüm satış noktalarında tam buğday ekmeğinin bulundurulmasının da mecburi hale getirilecek.
Kasapta manavda açıkta, pazar yerinde, arabada ekmek satışı yasaklanıyor. Artık kaldırımdaki ekmek dolapları kesinlikle kalkacak. Fırıncı Esnafına 6 aylık uyum süresi tanındı.
www.balikligol.com / Özel Haber

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.