Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Türkiye'de 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Türkiye'de 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor"

Sağlık

Dünya Prematüre Doğum Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan uzmanlar, Türkiye'de 10 bebekten birinin prematüre doğduğunu kaydetti.

Bursa’da, özel bir hastane tarafından Dünya Prematüre Doğum Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Dr. Mustafa Esgin, “Her bebek daha kaliteli bir yaşamı hak ediyor. Bunun için prematüre konusunda toplumun bilinçlenmesine yardımcı olmalıyız.” dedi.

Dr. Mustafa Esgin, erken doğan bebeklerin uzman hekimler tarafından yeni doğan yoğun bakım ünitesinde mutlaka izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini söyledi.

Türkiye’de 10 bebekten 1’inin prematüre olarak doğduğuna işaret eden Neonatoloji Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, “Ülkemizde her yıl toplam 150 bin bebek prematüre olarak doğuyor. Bunların 50 bini ise bin gramın altında bir kilo ile hayata gözlerini açıyor. Günümüzde sağlık sektörünün oldukça gelişmiş olması, bu bebeklerimizin yaşama şansının artmasına yardımcı oluyor.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de prematüre doğuma dikkat çekmek için 8 yıldır çeşitli etkinliklerin yapıldığını ifade eden Dr. Mutlu, prematüre doğuma dikkat çekmek için mor rengin seçildiğini belirterek, mor rengin masumluğu temsil ettiğini söyledi.

“Bursa’da prematüre doğum yüzde 10 civarında”

Prematüre doğuma birçok faktörün sebep olduğunu kaydeden Mutlu, Bursa’da prematüre doğum oranının yüzde 10 civarında olduğunu belirterek, prematüre bebekleri yaşatmak için çok iyi bir ekibin olması gerektiğini vurguladı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.