Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/3-403fa397.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94

Warning: getimagesize(../dosyalar/4-e5b69377.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Şanlıurfa’nın şekeri düştü VİDEO
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın şekeri düştü VİDEO

Sağlık

“14 Kasım Dünya Diyabet Günü” etkinlikleri kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şanlıurfa Belediye Başkanlığı önünde bir stant kurup, halkı bilinçlendirmek adına bilgilendirme ve ücretsiz kan şekeri ölçümü yaptı.

Şanlıurfa Belediyesi'nin önünde kurulan stantta, vatandaşlara ücretsiz kan şekeri testi yaparak, tanıtıcı broşürler dağıtıldı ve çeşitli bilgiler verildi.

 

''Dünyada hızla yayılan diyabet hastalığı hakkında vatandaşları bilgilendirdiklerini belirterek, obezite ve hareketsiz yaşamın diyabeti tetiklediğini ve fiziksel aktivitenin önemli olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi kat hostesi Harun Çağan; “Şanlıurfalıların kan şekerini ölçüyoruz. Az önce birinin kan şekeri 180 üzeri çıktı. Kendisini uzmanlarımıza yönlendirdik. Çocuk Hastanesinde görevliyim. Çocuk hastalarım var. Ciddi bir hastalıktır. Halk arasında şeker olarak adlandırılan diyabetin kesin çözümü yoktur. Ancak ağızdan veya insülin olarak verilen ilaçlarla seviyesi düşüyor. Diğer illerle kıyaslandığında Şanlıurfa’da hasta oranı düşük diyebiliriz” dedi.

 

Şeker Hastalığının sıklığı her geçen gün artmaktadır! 1985’te tahmin edilen rakam 30 milyon iken, bugün en az 246 milyon diyabetli bulunmaktadır. Hiçbir şey yapılmazsa bu sayı 25 yıl içinde 380 milyona ulaşacaktır.

 

Ülkemizde de diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. 2.6 milyon diyabetli ve 2,4 milyon diyabet adayı olmak üzere toplam 5 milyon kişi diyabetle mücadele etmektedir.

Haber: Ömer ASLAN


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.