Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sağlık öğrencileri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sağlık öğrencileri madde bağımlılığı konusunda bilgilendirildi

Sağlık

​Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde sağlık öğrencileri için madde bağımlılığı konusunda konferans verildi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu öğrencileri için 'Madde bağımlılığı' adı altında bilgilendirme konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Zübeyde Yıldırım, madde kullanımı ve bağımlılığının, insanlık tarihi ile başladığını ve bu şekilde günümüze damgasını vurmuş küresel bir sorundan ibaret olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, “Kullanım oranı ve özellikleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterse de her ülke bulunduğu jeopolitik konuma, soysa-ekonomik duruma, toplumsal değerlere bağlı olarak uyuşturucu madde kaçakçılığından, kullanımda ve buna bağlı suçlardan etkilenmektedir.” dedi.

Türkiye'nin bulunduğu konuma değinen Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yıldırım, “Balkan rotası üzerinde bulunması, dolayısıyla afyon ve türevlerinin kaçakçılığına maruz kalmaktadır. Yapılan araştırmalar, ülkemizde uyuşturucu madde kullanımı ve bağımlılığının diğer Avrupa ülkelerinde olduğu kadar yaygın görülmemesine karşın konum ve genç nüfusun fazla olması gençlerimizin risk grubu olarak değerlendirilmesini önemli kılmaktadır. Ortaya çıkan bu riskle baş etme sürecinde eğitimci ve aileleri en önemli etki gücüne sahip olduğu düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.