Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Parkinsonda önemli gelişme
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Parkinsonda önemli gelişme

Sağlık

Fransanın Nantes kentindeki Ulusal Sağlık ve Tıbbi Araştırma Enstitüsünden bilim adamlarının yaptığı araştırma, parkinson hastalarının beynindeki sinir hücrelerinde görülen anormalliklerin aynısının sindirim sistemindeki sinir hücrelerinde de tespit edildiğini gösterdi.

Doku bozulmalarının sinir sistemiyle sınırlı kalmadığını ortaya koyan, Amerikan Plos One dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırma, bu hastalığın tedavisine yeni bir umut ışığı oldu. Ancak hasta öldükten sonra beynindeki sinir hücrelerine yakından bakmanın mümkün olduğunu vurgulayan bilim adamları, 100 milyondan fazla sinir hücresinden oluşan bağırsak sinir sistemine hasta hayattayken bakılabileceğine dikkati çekti.

29u parkinson hastası 39 kişinin kalın bağırsağından alınan parçaları inceleyen araştırmacılar, parkinsona yakalanan 29 kişiden 21inin sindirim hücrelerinde merkezi sinir sisteminde görülen anormalliklere (doku bozulmalarına) rastladı. Araştırmanın sonuçları ilk kez, sindirim sisteminin beyne açılan bir pencere olduğunu da gösterdi. Bilim adamları, sonuçların daha büyük çapta bir araştırmayla doğrulanması halinde, parkinson hastalığının ciddiyetinin teşhisinde önemli bir adım atılabileceğini ve buna uygun bir tedavinin yapılabileceğini belirtti.



Etiketler:
parkinson


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.