Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Motosiklet kullanıcıları mutlaka kask kullanmalı"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Motosiklet kullanıcıları mutlaka kask kullanmalı"

Sağlık

Motosikleti satıcıları ve uzmanlar, motosiklet kullanıcılarının mutlaka kask, dizlik ve eldiven kullanmalarının gerektiğini belirterek, yağışlı havalarda dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çektiler.

Motosikleti satıcıları, yağışlı havalardan dolayı, motosiklet kullanıcılarının mutlaka kask, dizlik ve eldiven kullanmalarının gerektiğini belirterek, Diyarbakır’da motosiklet kullanıcıların kask kullanmadıklarını, kaskın hayati bir gereklilik olduğunu ama motosiklet sürücülerinin bu prensiplere hiç dikkat edilmediğini söylediler.

Motosiklet bayiliği yapan İrfan Arkaş, motor sürücülerinin trafik kurallarına dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “Ehliyetsiz ve donanımsız bir araç almamaları gerektiğini konusunda uyarıyoruz. Kış mevsiminde motosiklet kullanırken çok çok dikkat edilmesi gerekir. Bunun için de kurallara uymaları büyük önem arz ediyor. Motor alırken kendilerine uygun ve kullanabilecekleri araç seçmeleri gerekiyor.” dedi.

Diyarbakır’da motosiklet sürücülerinin kas kullanmadığına dikkat çeken Arkaş, “Kask kullanmak hayattır bundan dolayı kask bir gerekliliktir. sürücüler yağışlı havalarda dikkatli motor kullanmaları gerekir. Motorun kendilerine verebileceği tepki 2 tekel üzerinde olduğu için kurallara uymadıkları zaman can güvenlikleri çok büyük bir tehlike altına giriyor. Otomobilde olmaları onların hayatını belki kurtarabilecektir. Motorda kask, dizlik eldiven almadıkları zaman hayatı bir risk taşıyor.” ifadelerini kullandı.

Ali Begde ise “ Kış aylarında kask takılması şarttır. Yağmurdan dolayı yerler ıslak oluyor kaza riski fazladır. Yavaş sürülmesi ve dikkatli olunması gerekir. Motor bakımın sürekli yapılması ve motor kullanıcıların lastikleri iyi olması lazım.” diyerek motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu. (Emrah Deniz/Hamza Adiyaman-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.