Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Mevsimsel hastalıklara karşı uzmanlar uyardı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Mevsimsel hastalıklara karşı uzmanlar uyardı

Sağlık

Havaların soğumasıyla birlikte mevsimsel hastalıklara karşı önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, özellikle çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Sonbahar mevsimiyle birlikte havalar da soğumaya başladı. Aralıksız devam eden yağışlar ve havaların soğumasıyla beraber uzmanlar da ailelere önemli uyarılarda bulunuyor. Özellikle çocuklarda ve yetişkinlerde oluşabilcek gribal enfeksiyonlara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Bu mevsimde çocuklarda ve yetişkinlerde solunum yolu ve gribal enfeksiyona sık rastlanıldığını ifade eden Bitlis Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Doktor Ayhan Demir, bu hastalıkların bulaşıcı ve salgın özelliklerine sahip olduğuna dikkat çekti.

Bu tür hastalıklara karşı dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Demir, şunları söyledi: “Burada ellerin yıkanmasına dikkat edilmeli. Çocukların beslenmesine ve vitamin alarak bünyelerinin güçlendirilmesini öneriyoruz. Güçlendirilmiş bir bünye enfeksiyonlara karşı daha iyi mücadele edebiliyor.” dedi.

Gribal enfeksiyon geçirmiş çocukların okula gönderilmemesi tavsiyesinde bulunan Demir, “Gribal enfeksiyon salgınlığı tetikliyor. Çocuk okula giderek bunu arkadaşlarına bulaştırıyor. Bu şekilde salgın yayılıyor. Bu konuda ailelerin dikkatli olmasını istiyoruz. Bir iki gün çocuk evde istirahat etsin ve bol bol meyve ve sebze tüketsin.” diye belirtti.

Bu hastalıkların tedavi edilmemesi halinde ileride bronşit ve zatürreye dönüşeceğinden endişe ettiklerinin altını çizen Demir; ateşi olan, öksürüğü olan ve sürekli artarak devam eden ve nefes darlığı olan çocukların mutlaka bir hekime gösterilmesi gerektiğini kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.