Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Medikalcılar Yükselen Fiyatlardan Rahatsız
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Medikalcılar Yükselen Fiyatlardan Rahatsız

Sağlık

Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut, Medikal tıbbi sarf ve cihazlarda yükselen fiyat artışları nedeniyle bir açıklama yaptı.


Ürün temini konusunda hasta ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut, bunun nedeni de üretici firmaların yaptıkları fiyat artışları olduğunu söyledi.
Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut, Medikal tıbbi sarf ve cihazlarda yükselen fiyat artışları nedeniyle bir açıklama yaptı.
Güneydoğu Medikalciler Dernek Başkanı Ahmet Bulut; "Medikal, ortopedi, protez, ortez ve işitme cihazı çalışan meslektaşlarımızın, ürün temini konusunda hasta ile karşı karşıya kaldığını söyleyerek; örneğin kurumun bir Konsantratör cihazına 900 TL öderken, cihazın piyasa fiyatı şu anda 2500 TL'dir. Özelikle sonda (tek kullanımlık kateter), hasta alt bezlerinde ve ortopedik ürünlerde üretici firmaların yaptıkları fiyat artışlarından dolayı aradaki fiyat farkını engelli hastanın ödemek zorunda kalıyor. Son olarak tıbbi sarf ve cihaz satışlarında kurumun geçmişte belirlemiş olduğu sağlık uygulama tebliğinin (sut) ödemelerinin yeniden gözden geçirilmesi ve adil bir fiyat güncellemesinin mutlaka yapılması gerektiğini aksi takdirde satış yapamayacak duruma geldiklerini çünkü hastanın aradaki fiyat farkını ödemek istemediğini ve sektörün çok zor durumda” olduğunu söyledi.
Haber: Mehmet Emin Kuş / www.balikligol.com 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.