Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Medikalcılar Dernek Başkanı Bulut, Tıbbi Cihazın Devamı İçin Can Suyu Gerekiyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Medikalcılar Dernek Başkanı Bulut, Tıbbi Cihazın Devamı İçin Can Suyu Gerekiyor

Sağlık

Güneydoğu Medikalciler derneği başkanı ve Tümdef yönetim kurulu üyesi Ahmet Bulut; yaptığı açıklamada: "Tıbbi cihaz için en az bir can suyu gerekiyor. Gelinen nokta maalesef acı vericidir." Dedi.

Bulut; "Biz STK’lar olarak her platformda ödemelerin düzenli yapılası gerektiğini hep söyledik. Kamunun yetkilileri ile görüşmeler yapıldı. Her seferinde çözümler aradık. Hep olumlu taraftan bakılarak kamuda verilen sözlere güven gerekli dedik. Gelinen nokta sektörün 16 aylık ödemeleri içerde ve Aralık ayı için ödeme yok Ocak ayı için belli değil duyumları var.

Sektörün bel kemiği olan firmalar bizlere dertlerini anlattıklarında geldikleri durum, alacaklarını alamadıkları için Çekleri yazıldığı, evini, arabasını sattıklarını, işçi maaşlarını ödeyemediklerini görüyoruz. Can suyu olmasa maalesef bu gidiş ürün tedariğinin durma noktasına geleceğini gösteriyor." Diyen Başkan Ahmet Bulut sözlerine şöyle devam etti; "Kamudan beklentimiz, Tıbbi cihaz sektörü, sağlıkta ilaçla birlikte en önemli güçtür. Kamuya Tıbbi cihaz ve sarf veren firmalar ile Ortopedi, Beyin cerrahi gibi acil vakalarda saat gözetmeksizin 7/24 çalışan meslektaşlarımızın geciken ödemelerinin bir an önce yapılması gerekiyor.

Döviz kurunun yükselmesi, malzemelerin ithal olması nedeniyle yaşanan fiyat artışları, Sut fiyatları arasında uçurum oluşturmuştur.

SUT ( Sağlık Uygulama Tebliği ) fiyatları artan fiyat yükselişleri karşılığında acilen güncellenmelidir." Dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.