Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Kozmetik ürünler cildin doğallığını bozuyor"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Kozmetik ürünler cildin doğallığını bozuyor"

Sağlık

Kozmetik ürünlerin zararları hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, kozmetik ürünlerin cildin doğallığını bozduğuna dikkat çekti.

Uzmanlar, kozmetik ürünlerinin içeriğindeki zararlı maddelerden dolayı cilde düşman olduğunu ve sık kullanılmaması gerektiğini belirterek, bu ürünlerin cildin doğallığını daha erken kaybetmesine ve bunun telafisi için kişiyi kozmetik bağımlısı yapabileceğine işaret etti.

Kozmetik ürünlerinin zararları hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Semahat Alperdal, insanların kozmetik ürünleri, kimyasal veya bitkisel olarak eski tarihlerden beri kullandıklarını belirterek, kimyasal olan ürünlerin yararı olduğu kadar zararının da fazla olduğunu ve içerisindeki toksit reaksiyonlar sebebiyle vücut üzerinde alerjiye sebep olabileceğini söyledi.

Bazı kozmetik ürünlerinin, alerjik hastalıklara yatkınlığı olan insanlarda deride aşırı kuruluk, kaşıntı, batma, yanma ve sızlama gibi birtakım olumsuz etkiler ortaya çıkarabileceğini belirten Alperdal, “Sabunlar, duş jelleri, makyaj malzemeleri, tırnak boyaları, tıraş losyonları, bakım ürünleri ve nemlendiriciler gibi çok geniş yelpazede kullanılan bu ürünlerin çok dikkatli ve bilinçli kullanılması gerekir. Ayrıca yanlış kullanım sonucunda ağız veya çene bölgesinde ve ciltte güneş ışınlarının temasıyla beraber birtakım lekeler ortaya çıkabiliyor.” dedi.

Kozmetik ürünler kullanıldığında mutlaka hekime danışılmalı

Cilt bakımı konusunda, cildin PH derecesini bozmayacak ürünler tercih edilmesi ve ürün cilt uyumu sağlanması gerektiğini ifade eden Alperdal, “Kozmetik ürünlerin içerisinde sağlığa zararlı yüzlerce madde bulunmaktadır. Alışkanlık hâli ve sürekli kullanma neticesinde sağlık sakıncaları artmaktadır. Merdiven altı ürünlerin kullanılması bu zararları daha da artırmaktadır. Dolayısıyla kozmetik ürünler, gerekmedikçe kullanılmamalı, kullanıldığında da mutlaka hekim ve uzmanına danışmalı ve en kısa zamanda vücut üzerinden atılmalıdır.” uyarısında bulundu.

Alperdal son olarak, gebe bayanların mutlaka kozmetik ürünlerden uzak durması gerektiğini belirtti. (Yunus Sırat, M. Hüseyin Temel - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.