Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kış Aylarının Vazgeçilmez Yiyecekleri Pekmez, Pestil ve Sucuğun Faydaları...
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kış Aylarının Vazgeçilmez Yiyecekleri Pekmez, Pestil ve Sucuğun Faydaları...

Sağlık

İçerisinde bulunduğumuz kış aylarında sıklıkla tüketilen yiyeceklerin başında gelen pekmez, pestil, cevizli sucuk, köme gibi besin ve enerji değerleri yüksek geleneksel besinlerin dengeli tüketimi faydalı olduğu açıklandı.

Şanlıurfa Özel Metrolife Hastanesi Uzman doktorlarından diyetisyen Zeynep Dildar Yetişkin, Pekmeze ceviz, susam, fındık gibi besinlerin karıştırılmasıyla elde edinler yiyecekler enerji ve mineral yönünden zengin oldukları gibi protein de sağladıklarını belirtti. Demir, fosfor, potasyum, magnezyum gibi mineraller içeren bu besinlerin tüketilmesini öneren Diyetisyen Yetişkin, bir de şişman, beden hareketi az olanlar ve diyabetli bireyleri de uyararak yüksek kalorili ve kan şekerini hızlı yükseltmesi sebeb olan bu yiyecekleri tuketmemeleri konusunda uyardı.

Pekmez, Pestil, Cevizli Sucuk gibi Yiyeceklerin Faydaları

Kış aylarının vazgeçilmezi pekmez, pestil, cevizli sucuk, köme gibi besin ve enerji değerleri yüksek,doğal,geleneksel besinlerin dengeli tüketimi demir içermesi sebebiyle kansızlığın giderilmesinde faydalıdır. Ayrıca bu besinler kemik gelişimi için gerekli olan kalsiyum kaynağıdır.. Demir ve kalsiyum haricinde fosfor, potasyum, magnezyum gibi mineraller de içerirler. Pekmeze ceviz, susam, fındık gibi besinlerin karıştırılmasıyla elde edinler yiyecekler enerji ve mineral yönünden zengin oldukları gibi protein de sağlarlar. Ancak yüksek kaloriye sahip bu besinlerin kontrollü tüketilmesi gerekir. Hızlı enerji sağlaması açısından yüksek enerjili bu yiyecekler özellikle büyüme çağındaki çocuk ve gençler, sporcular, beden çalışması çok olanlar, zayıf halsiz ve iştahsiz kişiler tarafından tercih edilmelidir.

Özellikle kış aylarında ara öğünlerde bu besinlerin tüketimi yararlı olacaktır. Ancak yüksek kalorili ve kan şekerini hızlı yükseltmesi sebebiyle şişman, beden hareketi az olanlar, diyabetli bireyler için sakınılması gereken yiyeceklerdir.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.