Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İstanbul'dan sonra Şanlıurfa ikinci oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İstanbul'dan sonra Şanlıurfa ikinci oldu

Sağlık

Sosyal güvenlik sisteminden faydalanmak için yapılan gelir testinde İstanbul'dan sonra en çok başvuru yapılan il Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’da üç kişiden biri gelir testine girdi.

1 Ocak 2012’den itibaren zorunlu Genel Sağlık Sigortası’na geçilmesiyle beraber, sosyal güvenlik imkanı olmayanlar için de “gelir testi” yaptırma koşuluyla sağlık hakkından yararlanma imkanı geldi. İstanbul’dan sonra en fazla gelir testi yapılan il Şanlıurfa olarak dikkat çekti. Şanlıurfa’da gelir testine girenlerin sayısı 570 bin kişi. Toplam nüfusu 1 milyon 716 bin 254 olan Şanlıurfa’da neredeyse her üç kişiden biri gelir testine girdi. Türkiye sıralamasında Şanlıurfa’yı Diyarbakır takip ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Kara, “Yapılan gelir testi müracaatlarının sistem ortamında SGK tarafından çekilerek vatandaşlarımızın gelir seviyelerine göre tescil işlemleri tamamlanarak adreslerine tebliği sağlanmıştır. Tüm vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirilerek gelir testi yapmaları sağlanmış ve sonuca göre GSS kapsamına alınmıştır.”dedi.

Aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlar prim ödemeden Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındığını söyleyen Müdür Kara, Geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olanlar 37,62 TL, asgari ücretle bu ücretin iki katı arasında geliri çıkanlar 112,86 TL ve asgari ücretin iki katından fazla geliri olduğu tespit edilenlerde 225,72 TL tutarında prim ödeyerek Genel Sağlık Sigortasından faydalanacağını ifade etti.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.