Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hilvanlı şoförler ilçeye otogar istiyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hilvanlı şoförler ilçeye otogar istiyor

Sağlık

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde otogarın olmamasından dolayı kendi imkânlarıyla kiraladıkları yerde taşımacılık yapan şoförler, seçim döneminde kendilerine verilen otogar sözünün yerinen getirilmesini istiyor.

Şanlıurfa’nın yaklaşık kırk bin nüfuslu ilçesi Hilvan’da şehir içi ve şehirlerarası terminalin olmaması hem halkı hem de taşımacılık sektöründekileri mağdur ediyor.

Her seçim döneminde siyasiler için bir seçim malzemesi olarak kullanılan terminal için herhangi bir adımın atılmamasına tepki gösteren Hilvanlılar, siyasilerin kendilerine verdikleri sözü yerine getirmelerini istiyor.

İlçede terminal olmadığı için kendi imkânlarıyla kiraladıkları dükkânlarda hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Hilvan Şoförler Kooperatifi Başkanı Hasan Özbay Özbay, “Durağımızda şu anda 64 arabamız mevcuttur. Diğer ilçelerin çoğunda otogar olduğu halde Hilvan’da maalesef yok. Biz gerekli tüm başvurularımızı yaptık. Bu açıdan gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de Hilvan Belediyesi ilçede otogarın yapılması için hiç vakit kaybetmemesi gerekiyor. Bir ilçede otogarın olmayışı büyük bir eksikliktir.” dedi.

Yeni yapılacak terminalin ilçe dışına değil de ilçe merkezine yapılmasını istediklerini ifade eden Özbay, “İlçeye bir otogarın yapılması projesi gündemdedir fakat yapılacak olan bu otogarın ilçenin dışında yapılacağı söyleniyor. Biz bu otogarın ilçe merkezine yapılmasını istiyoruz. Bu hem şoförler açısından hem de halk için daha yararlıdır.” diye konuştu.

Kiraladıkları dolmuş durağının E-5 Karayolu üzerinde olmasının yolcular açısından tehlike arz ettiğini söyleyen Şevket Baytuk ise sıkıntılarını şöyle dile getirdi: “Yolcu indirip bindirdiğimiz yer karayolu üzerindedir. Bu nedenle yolcular dolmuştan inerken hem biz hem de yolcular çok korkuyoruz. Bunun nedeni ise E-5 karayolundan geçen arabaların inen yolculara çarpma tehlikesidir. Bu bazen hayati tehlike bile oluşturuyor.”

Kışın soğuktan yazın ise sıcaktan korunmak için yolcuların durakta bekleyeceği bir yerin olmadığını dile getiren Baytuk, terminalleri olmadığı için birçok yolcunun Diyarbakır yolunda bekleyip ilçe dışından gelen minibüslere bindiğini aktardı. Bunun, Hilvan minibüslerinin geç hareket etmesine sebep olduğunu ifade eden Baytuk, bu yüzden Hilvan minibüslerinin yolcuları kaptırmamak için E-5 karayolunda adeta nöbet beklediğini söyledi.

Yolcuların minibüs beklerken ihtiyaçlarını bile karşılayabileceği bir yer olmamasının halkı mağdur ettiğini söyleyen şoför Vedat Akpolat, “Hilvan’da otogar olmadığı için yolda bekleyen yolcuları kaldıran başka ilçenin dolmuş şoförleri ile kavga ettiğimiz oluyor.” şeklinde konuştu.

Hilvan’daki köy postalarının durağın yol güzergâhını kullanarak Şanlıurfa’ya yolcu taşıması yasak olmasına rağmen bu yasağa uyulmadığını dile getiren şoför Şiyar Çetin, bu denetimsizliğin ve otogarın olmayışının kendilerine yolcu kaybettirdiğini belirtti.

Terminalin olmayışının şehirlerarası yolcular içinde mağduriyet oluşturduğunu dile getiren şehirlerarası bilet satıcısı Ömer Karataş ise şöyle konuştu: “Ben şehirlerarası bilet satışı yapıyorum. Bazen bir firmada bulunmayan biletler başka bir firmada bulunabiliyor. Ama bu firmaların bilet satış yerleri toplu bir yerde olmadığı için halk mecburen bir bilet için ilçeyi baştanbaşa dolaşmak zorunda kalıyor. Eğer Hilvan’da bir otogar olursa vatandaşlar mağduriyet yaşamadan istediği firmadan biletini alabilir.” (Ramazan Şefkatlı- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.