Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hilvan'da zeytin hasadına başlandı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hilvan'da zeytin hasadına başlandı

Sağlık

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde zeytin hasadına başlanırken, bu yıl yağan yoğun yağmur dolayısıyla hasadın bereketli olduğu belirtildi.

Hilvan’da yetiştirilen zeytinlerin hasadına başlayan çiftçiler, bu yıl hasadın bereketli olduğunu ve fiyatların da bundan olumlu etkileneceğini söylediler.

Hilvanlı zeytin üreticilerinden olan Mesut Yetkin, bu yıl Ege Bölgesi’nde verimin az olmasından dolayı fiyatların yüksek olduğunu belirterek, “Fakat bölgede sadece iki tane zeytinyağı fabrikası var. Bu nedenle alternatifler olmaması nedeniyle kendi ürünlerimizin fiyatları azda olsa bundan etkilendi.” diye konuştu.

Zeytin üreten çiftçilerin sayısının artması için devletin destekleme ücretini yükseltmesi gerektiğini ifade eden Yetkin, ilçe tarımın zeytin üretimi konusunda çiftçileri bilgilendirme seminerleri verilmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada Hilvan’dan önce yetiştirilen Birecik Zeytinini Hilvan’a getiren seyyar satıcılar yolun kenarına kurdukları tezgâhlarıyla, zeytin satışına başladıkları görüldü. Tezgâhlarda satılan zeytinlerin fiyatlar ise 4 ila 5 lira arasında değişiyor.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.