Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harran üniversitesinden kalp hastalarına erken teşhis
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harran üniversitesinden kalp hastalarına erken teşhis

Sağlık

Harran Üniversitesi Kardioloji Ana Bilim Dalında, Kalp Hastalıklarında Erken Teşhis Ve Tanı Koyma Konusunda Oldukça Etkili Olan Vücut Analiz Cihazı, Ritm Bozukluklarını Anında Tesbit Eden Kayıt Cihazı Ve Stiffness Ölçüm Cihazları Faaliyete Girdi.

Üniversitenin Yenişehir yerleşkesi polikliniklerinde faaliyete giren cihazlardan analiz cihazı, hastanın metabolizma yaşını gösterip, insan vücudundaki yağ dağılım oranlarını, kemik ve kas ağırlıklarını göstererek olası gelecek bir kalp hastalıklarının önceden habercisi olma özelliğini taşıyor.
Yanı sıra hizmete giren kalp çarpıntılarını anında tespit eden 40 gr. ağırlığında iki elektrotla kolayca kayıt yapabilen hastanın kalp çarpıntısını anında kayıt yapabilen kayıt cihazı, ritim bozukluklarında önemli bir tespit cihazı olma özelliğini taşıyor.
Bunlarla birlikte alınan stifness ölçüm cihazı hastaların kalp damar yaşlarını tespit edip, insan yaşantısına yön verebilecek ön tanılar tespit etmektedir.
Üniversite kardiyoloji ABD Başkanı ve Şanlıurfa Tabip Odası başkanı Prof.Dr. Recep Demirbağ yaptığı açıklamada; “Kalp hastalıkların önceden tespiti çok önemlidir. Alınan bu cihaz ve aparatlarla kalp hastalıklarında tanı koyma, hastanın yaşam şeklinin düzenlenmesinde oldukça önem arz etmektedir.” Dedi.
Kardiyoloji ana bilim dalı olarak branşlarında gelişen teknolojiyi yakından takip ettiklerini ve gelişimleri hastalarıyla paylaştıklarını ifade eden Dr. Demirbağ, bölüm olarak batı standartlarında olduklarını ifade ederek, bu tür sıkıntı çeken hastaların üniversite araştırma ve uygulama hastanesine başvurabileceklerini söyledi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.