Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harran Üniversitesi dünyada bir ilki gerçekleştirdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harran Üniversitesi dünyada bir ilki gerçekleştirdi

Sağlık

Harran Üniversitesi tıp eğitiminde önemli bir başarıya daha imza atıyor.

Perfüzyon olarak adlandırılan ve kalp ameliyatlarında dokulara pompa sistemi ile kan gönderilmesini sağlayan sistemin doktora programı dünyada ilk kez Harran Üniversitesi’nde başlatıldı.
 
Kalp ve damar hastalıklarının büyük bir bölümünde yapılan ameliyatlar kalp - akciğer pompası ile gerçekleştiriliyor. Ameliyatlarda kalp ve akciğerler devre dışı bırakıldıktan sonra tüm dokulara sentetik hatlarla kan gönderilerek hasta yaşamı sürdürüyor. Ayrıca kalp ameliyatı öncesi veya sonrası kalp - akciğer fonksiyonları bozulmuş hastalarda kalp ve akciğerleri destekleyici cihazlar kullanılıyor. Tüm bu sistem Perfüzyon olarak adlandırılmakta olup bu cihazları yöneten sağlık çalışanların ise Perfüzyonist olarak tanımlanmaktadır.
 
Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kalp ve Damar Cerrahi AD. Bünyesinde başlatılan bu programla ilgili olarak bölüm başkanı Doç.Dr.Mustafa Göz yaptığı açıklamada ‘’ Perfüzyonist mesleğinde bu programla artık bağımsız olarak akademik eleman yetiştirilmesinin sağlayacağını ve dünyada bunu ilk olarak gerçekleştiren üniversitemizin bir akademisyeni olarak haklı gururunu duyduklarını ‘’ belirtti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.