Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harran TIP'ta Gözlüklerden Kurataracak Excimer Lazer Hizmete Girdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harran TIP'ta Gözlüklerden Kurataracak Excimer Lazer Hizmete Girdi

Sağlık

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Excimer lazer cihazı hizmete girdi. Son teknoloji lazer Refraktif Ünit sayesinde, Lazer işlemi kısa bir sürede konforlu bir şekilde yapılmaktadır.

Excimer lazer ile hastalar artık gözlük kullanmaktan kurtulabilmektedirler. Tamamen bilgisayar kontrollü Excimer Lazer cihazlarının kornea olarak adlandırılan gözün saydam tabakasının şeklini değiştirerek görme kusurlarının (Miyop, hipermetrop ve astigmat) giderilmesi işlemine kısaca Lazer ile görme düzeltilmesi diyebiliriz. Excimer lazerin gözün ön bölümündeki kornea dokusuna uygulanması ile korneadaki dokuyu bir arada tutan karbon bağlarının kırılmasına neden olarak dokuyu buharlaştırma suretiyle yok eder. Excimer lazerde çok iyi ayarlanmış miktardaki lazerin korneada istenilen bölgelere yollanması ile korneanın bir miktar kısmı istenilen ölçülerde adeta tıraşlanır. Böylece korneanın kırıcılığı değiştirilerek, istenilen değere ulaşılmış olur.
Excimer lazer yöntemi ile görme kusurlarının giderilmesi yöntemi dünyada 25 yılı aşkın süredir ve Türkiye’de 22 yıldır uygulanmaktadır. Bu süre içerisinde gerek lazer cihazlarında, gerekse uygulama tekniklerinde hayli değişiklikler olmuş ve her değişiklik ile geriye dönüşümsüz olarak daha iyi ve istenilen sonuca ulaşabilme, hasta rahatlığını daha üst düzeyde tutabilme ve daha az komplikasyon (istenmeyen sonuçlar) sağlanmıştır.

Kimlere Excimer Lazer Tedavisi Uygulanır ?
*Miyoplar: Miyoplarda ya kornea yüzeyi çok bombedir ya da göz normalden daha fazla uzunluğa sahiptir. Bu hastalarda görüntü retina tabakasının önüne düştüğü için uzakta bulanık görme meydana gelir.
*Hipermetroplar: Korneası daha düz olan ya da gözün ön-arka uzunluğu daha kısa olan hastalardır, dolayısı ile görüntü retinanın arkasına düşer.
*Astigmatizma: Göz yüzeyi yumurta gibi eğimli olduğu zaman hem uzak hem de yakın görme azalır.
Bu tedavi sayesinde üniversite hastanesi bünyesinde son teknoloji ile modern cerrahiler yapabilmekte ve hastalara daha kaliteli bir yaşam sunmaya çalışılmaktadır.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.