Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Göçerler dönmeye başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Göçerler dönmeye başladı

Sağlık

Soğuk havaların başlamasıyla göçerler, sürüleriyle beraber dönmeye başladı.

Her yıl yaz aylarında Doğu Anadolu illerine yaylalara giden göçerler, havalar soğuyunca hayvan sürüleri ile birlikte dönmeye başladılar.

Genellikle koyunlardan oluşan sürüleri ile birlikte göçebe olarak yaşayan ve halk dilinde ‘Koçer’ olarak anılan göçerler, bölgenin küçükbaş hayvan ve süt ürünleri ihtiyacını sağlamada büyük oranda katkı sağlıyorlar.

Geçtikleri güzergâhtaki zaman zaman sorunlar yaşanırken, sürülerinin yola çıkması trafiğin akışını da olumsuz etkiliyor. Özellikle geceleri fark edilmeyen sürüler kazalara sebep olurken, çok sayıda hayvan da telef olabiliyor. Bu konuda sürücülerin bu günlerde daha dikkatli olması gerekiyor.

Göçerler genellikle Mardin’in Midyat ve Nusaybin, Şırnak’ın İdil ve Cizre ilçeleri gibi kışın sıcak olan yerlerdeki meraları kiralayıp kışı buralarda geçiriyorlar. (Süleyman Tunç-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.