Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Glokom Gözleri Kör Eden Bir Hastalıktır
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Glokom Gözleri Kör Eden Bir Hastalıktır

Sağlık

Dünyada kör olmaya neden olan hastalıklar sırasında ikinci sırada bulunan Glokom (göz tansiyonu) ile ilgili konuşan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Anabilim Dalı Öğretim üyesi Dr. Müslüm Toptan, "Bu hastalık tedavi edilmez ise kör ediyor" dedi.

GÖZ TANSİYONU (GLOKOM) NEDİR? BELİRTİ VE TEDAVİ YÖNTEMLERİ  Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde Glokom Haftası nedeniyle Glokom Hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokom hastalığı, ile ilgili konuşan Göz Anabilim Dalı Öğretim üyesi Dr. Müslüm Topyan, bu hastalığında dünyada körlük nedenleri arasında 2. sırada yer aldığını belirtti. 
GLOKOM TEŞHİSİ NASIL KONULUR? 
Göz doktoru göz muayenesi sırasında göz içi basıncını ölçer ve görme sinirini değerlendirir. Göz içi basıncı 10-20 mmHg arasında normal olarak kabul edilir. 
20 mmHg ve üzerindeki değerler glokom şüphesi olarak ele alınır. Göz içi basıncı yüksekliği ile beraber görme alanı ve OKT cihazı ile muayene sonucunda görme siniri hasarı da tespit edilirse bu durum glokom olarak ele alınır. Her gözün, göz içi basıncına cevabı farklı olabilir. 
GLOKOMDA TEDAVİ VE TAKİP NASIL OLMALIDIR? 
Glokom teşhis edildiğinde ömür boyu sürecek bir hastalık olarak ele alınmalıdır. Acil bir durum söz konusu değil ise glokomun başlangıç tedavisi göz damlaları ile yapılır. Göz ilaçları, ya sıvı yapımını azaltarak ya da dışa akımını arttırarak göz içi basıncını düşürür. Göz doktoru sık aralarla göz içi basıncını ölçerek, bilgisayarlı görme alanı ve OKT tetkiklerini yaparak tedavinin başarısını değerlendirir. Başarı sağlanmışsa tedavi ömür boyu sürecektir. 
GLOKOM HASTALARI NELERE DİKKAT ETMELİDİR?
 
• Glokom tedavisi sizin ve doktorunuzun birlikte yürüteceği bir tedavidir. 
• İlaç tedavinizi hekiminize danışmadan kesinlikle kesmemeli veya değiştirmemelisiniz. 
• Düzenli göz muayenesi ve testleri yaptırmak glokoma bağlı değişiklikleri zamanında yakalayabilmek için şarttır. 
• Ayrıca sağlığınızla ilgili diğer problemlerinizi ve göz tedavisinde kullandığınız ilaçlarınızı mutlaka doktorunuza söylemeniz gerekmektedir. 
• Unutulmamalıdır ki! Glokom hastalığı günlük yaşamı felç ediyor, tedavi edilmez ise kör ediyor. 
Bilgilendirme toplantısına katılan Hastane Başhekimi Dr.Öğr.Üys. Ahmet GÜZELÇİÇEK Dr.Öğr.Üys.Müslüm TOPTAN ve Hastane personellerine Teşekkür etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.