Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gebelik boyunca balık tüketilmemeli
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gebelik boyunca balık tüketilmemeli

Sağlık

Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.

Gebelikte balık tüketiminin zararlı olabileceği belirlendi.

Kanadalı bilim adamlarının araştırması, bebeklerin kalıcı organik kirletici maddelerden zarar görme riskini azaltmak için anne adaylarının balıktan kaçınması gerektiğini ortaya koydu.

Toronto Üniversitesi'nden bilim adamları, gebelikten hemen önce ya da gebeliğin başındabalık tüketmeyi bırakan kadınların çocuklarının bu maddeleri alma riskinin yüzde 10-15 azaldığı saptandı.

Bu maddelerden korunmak için gebelikte balık tüketiminin azaltılmasının yeterli olmayabileceğini belirten bilim adamları, kadınlara gebeliğin başından itibaren balıkyememelerini tavsiye etti.

Araştırmanın sonuçları ''Environmental Health Perpectives'' dergisinde yayımlandı.

Fotolitik, kimyasal ve biyolojik bozulmaya karşı direnç göstermeleri nedeniyle doğada ayrışmadan uzun süre kalan, doğal veya insan kaynaklı organik bileşikler olan kalıcı organik kirletici maddeler (KOKlar, POPs), besin zincirinde birikiyor, hava, su, toprakla yayılabiliyor.

Yağda yüksek çözünürlüğe, suda düşük çözünürlüğe sahip KOKlar, çevreden ve besinler yoluyla (özellikle balık) insan vücuduna alınıyor, yağ dokusunda birikiyor, hormonal, bağışıklık sistemi, üreme bozuklukları ve kanser gibi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor.(A.A)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.