Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gaziantep'te hava kirliliğine kalite kontrollü önlem alınıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gaziantep'te hava kirliliğine kalite kontrollü önlem alınıyor

Sağlık

Kış mevsiminde yoğunlaşan hava kirliliğini azaltmak istediklerini belirten Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı, kente getirilen kömürlerin kalite kontrol biriminden geçtikten sonra satışa sunulacağını söyledi.

Kış mevsiminde meydana gelen hava kirliliğini azaltmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarının olduğunu belirten Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Mustafa Keklik, kış hazırlıklarının başladığı şu günlerde, şehre getirilen kömürlerin kalite kontrol biriminden geçtikten sonra satışa sunulacağını söyledi.

Kış aylarında kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle hava kirliliğinde artışların olduğunu, bu durumun birçok hastalığa davetiye çıkardığını ifade eden Keklik, çevre illerden kaçak yolla gelen kömürleri takip altına aldıklarını belirtti.

Gaziantep’e getirilen kömürlerin öncelikle Mahrukatçılar Sitesi'nde kurulan kalite kontrol biriminin onayından geçmesi gerektiğini belirten Keklik, böylece daha kaliteli ve havayı daha az kirleten kömürlerin kullanılmasını sağladıklarını aktardı.

Kaçak kömürlere karşı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile zabıtalar tarafından ciddi kontrollerin gerçekleştirildiğini aktaran Keklik, yakalanan kaçak kömürler için büyük para cezası uygulandığını söyledi.

Keklik, “Gaziantep, geçen kış mevsiminde en kirli iller arasında bulunuyordu. Bundan dolayı biz Gaziantep’te Mahrukatçılar Odası olarak Türkiye’de hiçbir ilde uygulanmayan bir uygulama başlattık. Burada bir kalite kontrol denetim noktası oluşturduk. Bu denetim kontrol noktasında zabıta ve Çevre İl Müdürlüğü’nden ekipler ile sürekli olarak denetim yapmaktayız. Bu denetimler geçen yıl da devam etti, bu yıl da sıkı bir şekilde devam edecektir.” dedi.

Denetimler neticesinde hava kirliliğine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini belirten Keklik, “Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir uygulama yoktur. Gaziantep’te ‘yedi emin’ dediğimiz depomuz mevcut. 10 yıldan bu yana kaçak diye tabir ettiğimiz hava kirliliğine sebep olan kömürlere el konularak bu kömürleri ‘yedi emin’ depolarımıza teslim aldık. Bunların hakkında da cezai ve hukuki işlemler başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Soba yakarken nelere dikkat edilmeli?

Her kış meydana gelen soba zehirlenmelerine karşı uyarı ve tavsiyelerde de bulunan Keklik, “Biz oda olarak belediye ve itfaiye ile birlikte soba zehirlenmelerinin önüne geçici tedbirleri, kamu spot haberleri hazırlayarak soba zehirlenmelerine karşı vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Burada vatandaşımızın da soba yakarken bazı hususlara dikkat emesi gerekiyor. Kovanın delik olmadığına, sobanın üstten tutuşturulmasına ve yanan kömürün üzerine kömür ilave edilmemesine dikkat edilirse zehirlenmenin önüne geçmiş oluruz. Özellikle gece vakti yanan bir kömürün üzerine tekrar kömür ilave edilmemesi lazımdır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.