Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Elazığlı sobacılar satışlardan memnun değil
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Elazığlı sobacılar satışlardan memnun değil

Sağlık

Elazığlı soba üretici ve satıcıları, doğalgazın gelmesiyle beraber soba satışlarında ciddi derecede düşüş olduğunu belirtti.

Elazığlı sobacılar, doğalgazın gelmesiyle soba satışlarında çok fazla düşüşün olmasından şikayetçi

Özellikle doğalgazın gelmesiyle sobacılık mesleğinin bitme durumuna geldiğini söyleyen Ali Yıldız, “Doğalgazın gelmesiyle beraber işlerimiz yarıdan fazla düştü. Şehir merkezine zaten soba satamıyoruz. Bir tek köylere ve ilçelere satabiliyoruz. Eski işlerimiz yok. Doğalgazın gelmesiyle sobacılık mesleği tarihe karışmak üzeredir. Kar marjlarımız oldukça düştü. Kendimizi zor geçindirecek hale gelmişiz. Devlet kobilere falan destek veriyor biz de Kobilere destek için gidiyoruz ama bizi hep esnaf ve sanatkârlara yönlendiriyorlar oraya gidiyoruz oradan da alamıyoruz. Mesleğin cazibesi kalmadığı için çırak da yetiştiremiyoruz. Eskisi gibi kimse gelip sopacıda çalışmak istemiyor. Sobacılık bitmek üzere olan bir meslek haline geldi.” şeklinde konuştu.

Doğalgazın yaygınlaşması nedeniyle şehirde soba satışıyla beraber bora ve diğer soba malzemelerinin satışının da bitme aşamasına geldiğini ifade eden Necati Güralp ise, şimdilik daha çok kırsal kesime satış yaptıklarını söyledi.

Doğalgazın gelmesiyle beraber satışlarının ciddi derecede düşmesinden dert yanan Sobacı Mustafa Erkuş da, “Soba satışlarımızda doğalgaz çıktığından dolayı yüzde yetmişlik bir düşüş var.” şeklinde konuştu. (Sinan Bilici - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.