Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çocuklu evde sigara yasağı gündemde
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çocuklu evde sigara yasağı gündemde

Sağlık

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Norveçte 130 bin çocuğun ev ortamında pasif içici olduğunu söyleyerek siyasilerden ev ve arabalarda sigara içme yasağı getirilmesini istedi.

Aftenposten gazetesinin haberine göre işyerlerinde uygulanan yasaklarla çalışma arkadaşlarının sağlığına olumlu etki yapıldığını ama evde içilen sigarayla çocukların pasif içici konumuna geldiğini belirten WHOnun önerisine siyasetçiler ve medya sıcak baktıklarını açıkladı.

Ülkede çocukların olumsuz etkilenmemesi için evlerde ve özel arabalarda sigara içme yasağının getirilmesini isteyen WHO, çocukların pasif içici olmaları çok ciddi sorunlar ortaya çıkarıyor dedi.

Daha önce yapılan bir ankette halkın büyük bir kesimi bu öneriyi kabul ederken gelişmeler üzerine Norveç Sağlık Bakanı Anne-Grete Strom-Erichsen Norveçli çocukların yüzde 20si astım ve solunum yolları hastalığından şikayetçi. En önemli etkenlerden birisi de pasif içicilik ve sigara. Bu öneriyi inceliyoruz dedi.

Vatan


Etiketler:
Dünya Sağlık Örgütü Sigara Yasağı


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.