Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Beyaz ekmek konusunda sarsıcı uyarılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Beyaz ekmek konusunda sarsıcı uyarılar

Sağlık

HABER MERKEZİ / TIMETURK.COM

Halk Ekmek Genel Müdürü Salih Bekaroğlu katıldığı bir televizyon programında beyaz ekmek tüketmek; obezite, şeker hastalığı, kanser, kalp hastalıkları gibi çok sayıda hastalığa neden olduğunu bu nedenle tüketilmemesi gerektiğini belirtti.

Piyasadaki her esmer ekmek tam buğday unundan yapılmadığını belirten Bekaroğlu, her tam buğday unundan üretilen ekmek tüketilmesi uyarısında bulundu.

Ekmek maliyetleri hakkında önemli bir artışın olmadığından ve önümüzdeki dönemdede ekmek fiyatlarında bir artış öngörmediğinden bahseten Halk ekmek genel Müdürü; Tam buğday ununda B ve C vitamininin bulunur. Bu nedenle sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ekmek tüketmek gerekir dedi.

Ekmek üretim miktarlarına da değinen Bekaroğlu; Türkiyede günlük 82 milyondan İstanbulda ise günlük 15 milyondan fazla ekmek üretiliyor ve önemli bir kısmı sağlıksız olan bu ekmeğin %5i kadarıda fırınlarda israf ediliyor dedi.

Ramazanda sıcak ekmek tüketiminin arttığını belirten Genel Müdür, Sıcak ekmek tüketmek sağlıdır bir tüketim modeli değil. Ekmek soğuk tüketilmeli dedi.



Etiketler:
Ramazan Ekmek Sağlık beyaz ekmek tam buğday unu halk ekmek ekmek tüketim miktarı israf kanser şeker hastalığı


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.