Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Batman'da 25 haftalık bebek kalp ameliyatı oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Batman'da 25 haftalık bebek kalp ameliyatı oldu

Sağlık

Batman'da akciğer ve kalp yetmezliğinden sebebiyle 25 haftalık bebeğe kalp ameliyatı yapıldı.

Batman merkezde 25 haftalık, 800 gram ağırlığında prematüre doğan bebek, akciğer ve kalp yetmezliği tedavisi sebebiyle özel bir hastanede yeni doğan yoğun bakım ünitesine yatırıldı.

Yapılan ekokardiyografisinde doğum öncesi açık olup doğum sonrasında kapanması gereken kalpten çıkan damarın açık kaldığı ve kalp yetersizliğinin sebebi olduğu tespit edildi. Güçlü ilaç tedavisinin beyin kanamasına sebep olacağı düşünülerek ameliyata alındı.

Özel bir hastanenin Kalp Damar Cerrahi Uzmanları Op. Dr. Fikri Kutlay, Op. Dr. Rafet Tok, Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oktay Aslaner, Anestezi Uzmanı Dr. Hasan Kaya Kalp Damar Cerrahisi Ünitesince ameliyata alınan bebek, yaklaşık 40 dakika süren operasyon sonrasında sağlığına kavuştu.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Fikri Kutlay, “Ameliyata aldığımızda ileri derecede kalp yetmezliğine bağlı tüm dokuları ödemli idi. Aort damarının dörtte üçü çapta olan doğum sonrası kapanması gereken bu damar ileri derecede kalp ve akciğer yetmezliğine yol açıyordu. Kalbi ve akciğer damarları arasındaki bu kanal kapatıldı. İki gün sonrasında göğüs tüpleri çekildi. Ameliyat sonrası genel durumu düzelen hastanın önümüzdeki günlerde solunum cihazından uzaklaştırılması planlanıyor. Bölgemizde bu kadar düşük doğum ağırlıklı prematüre bebeğe yapılan ilk ameliyattır.” dedi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.