Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Azmiyle gençlere ders veren yaşlı kadın
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Azmiyle gençlere ders veren yaşlı kadın

Sağlık

Diyarbakır'ı Çınar ilçesine bağlı Belitaş mahallesinde yaşayan yaşlı kadın her gün kilometrelerce yol kat edip hayvanlarına ot getiriyor.

Çınar merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta olan Belitaş (Xirbêsîtil) Mahallesi’nde yaşayan yaşlı kadın her gün kilometrelerce yol kat edip hayvanlarını beslemek için ot taşıyor.

İlkbahar aylarında topladıkları otları sakladıkları mahalle merkezlerinden kilometrelerce uzaklıktan onlarca kilo ağırlığındaki otları her gün sırtına yüklenen Sabriye Sakınci (50), bu şekilde eşi ve çocukları ile geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

Kırsal kesimde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren hayatlardan bir örnek olan Sabriye Sakınci, “İlkbahar aylarında hayvanlarımız için biçtiğimiz ve sakladığımız otları, derenin diğer tarafından sırtıma alıp hayvanlarıma getiriyorum. Getirdiğim otları, geçimimizi sağladığımız hayvanlara veriyorum. “ ifadelerini kullandı.

İçinde bulunduğu duruma şükür eden Sakınci, “Yaşlı olmamdan dolayı bana ağır geliyor, fakat geçimimizi sağlamak için eşim ve çocuklarımız ile bu işi yapmamız lazım. Allah’a şükürler olsun geçimimizi sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sabriye teyzenin çalışma azmi, aile bütçesine katkı vermek için gösterdiği gayret, günümüz gençliği için büyük dersler içeriyor. (Vedat Aydın-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.