Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Attan düşen jokey 2 yıldır yatakta
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Attan düşen jokey 2 yıldır yatakta

Sağlık

2009 yılında Ankara 75.yıl Hipodromunda yapılan yarış sırasında attan düşerek, geriden gelen atların altında kalan Şanlıurfalı Apranti (Jokey adayı) Ömer Yardımcı aradan geçen 2.5 yıla rağmen kendine gelemedi.

21 yaşındaki Yardımcı 2008 yılında Şanlıurfa’daki bir yarışta yine attan düşerek ağır yaralanmıştı. Dedesi Mustafa Yardımcı’nın refakat ettiği talihsiz jokey, memleketi Şanlıurfa’daki OSM Ortadoğu Hastanesinde tedavi görüyor.



1990 yılında Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesine bağlı Akbıyık Köyünde dünyaya gelen Ömer Yardımcı, atlara olan merakı ile çevresindekilerin dikkatini çekti. 5 yaşından itibaren ata binen Yardımcı’nın yeteneğini fark eden ailesi onu Ankara’daki TJK Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezine gönderdi. Kısa sürede kendisini gösteren Ömer Yardımcı temel eğitim sürecini tamamladıktan sonra yarışlara girmeye başladı.



8 Eylül 2009 tarihinde yapılan Ankara yarışlarının da favorileri arasındaydı. 18 atın yarıştığı koşuda talihsiz bir kaza meydana geldi. Köylü Kızı isimli Safkanla start alan Apranti Ömer Yardımcı, yarışın ilk 100 metresinde öndeki atın ayağına takılarak devrilen atı ile birlikte yere düştü. Başı arkadan gelen atların altında kalan genç jokeyin kafatasında kırıklar meydana geldi, beyin kanaması geçirdi ve omurgalarında kırık meydana geldi. Acilen hastaneye kaldırılan Yardımcı, yapılan ameliyatların ardından uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldı. Bu arada, Hilvan’da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ailesinin hayatı altüst oldu. Aile, çocukları ile daha yakından ilgilenebilmek için Ankara’da ev tuttu. Aile bir yandan şehir hayatına alışmaya çalışırken, bir yandan da çocuklarının sağlığı için dua etti. Hastane masrafların büyük bir kısmı jokey okulu tarafından karşılandı ancak ev kirasıydı, yol masrafıydı derken ailenin maddi durumu iyiden iyiye bozuldu. Çocuklarını Ankara’daki hastaneden alarak Şanlıurfa’ya getiren aile çocuklarının tedavisine OSM Ortadoğu Hastanesinde devam ettiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Dahiliye, Beyin Cerrahi Uzmanı, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Anestezi Uzmanlarının birlikte takip ettiği Yardımcı etrafındaki hareketli objeleri takip edemiyor, sözlü uyarılara cevap veremiyor. Dedesi Mustafa Yardımcı torunun başında iyileşmesini bekliyor.
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.