Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
AİDSe ilk teşhisi koyan doktor öldü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

AİDSe ilk teşhisi koyan doktor öldü

Sağlık

Türkiyede 1985 yılında AIDS hastalığına ilk teşhisi koyan Erciyes Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Akdeniz AIDSten Korunma Derneği (AKAD) Başkanı 82 yaşındaki Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, Antalyanın Alanya İlçesinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Türkiyede ve dünyada tıp alanında yaptığı çalışmalarla bilinen, ülkemizde AIDSin teşhisini ilk koyan hekim olan Prof.Dr. Hüseyin Sipahioğlu, 3 gün önce solunum sıkıntısı ve böbrek ağrısı şikayeti ile gittiği Alanya Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altında tutuluyordu. Yapılan tetkiklerde ileri derecede böbrek yetmezliği, solunum sıkıntısı ve beyin damarlarında hasar olduğu tespit edilen Prof.Dr. Sipahioğlu, bu sabah saat 04.00e karşı hayatını kaybetti.

BAŞKANIN AMCASI

Alanya Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlunun da amcası olan Prof.Dr. Sipahioğlunun 6 bilimsel kitabı ve basılmış 300 yayını bulunuyor. 4 çocuk babası olan Prof.Dr. Sipahioğlu, Akdeniz Üniversitesi Kurucu Mütevelli Üyeliği, Antalya Verem Savaş Derneği Kurucu Üyeliği, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) kurucu üyeliği, Alanya Devlet Hastanesi Kurucu Dernek Başkanlığı gibi pek çok görevde bulundu.

İLK AIDSLİ TÜRK: MÜRTEZA ELGİN
Prof.Dr. Sipahioğlu, 1985de Türkiyedeki ilk AIDS hastası Mürteza Elgine teşhisi koyan isim olmuştu. Sanat ve sahne dünyasının yakından tanıdığı Murti lakaplı Mürteza Elginin AIDS virüsü kaptığı haberi 1985 yılının Kasım ayında İşte AIDSli Türk başlığıyla manşetlerden günlerce inmemişti. 1992 yılında Elgin HIV virüsüne teslim oldu. Elginin cesedi önce ilaçlı suyla yıkandı, sonra naylona sarıldı, çinko tabuta konularak kireçlenerek defnedildi.

BU HABERCİLER TÜRKİYEYİ KUŞATTI
BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKU
BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.