Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Aç Karına sigara içenler dikkat!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Aç Karına sigara içenler dikkat!

Sağlık

Yapılan araştırmalar uyandıktan sonra 31-60 dakika arasında içilen sigara kansere yakalanma riskini artırdığı ortaya çıktı.

Sabah uyandıktan hemen sonra bir sigara yakan tiryakilerin kanser olma ihtimali daha yüksek. Yapılan araştırmalar, sigara tiryakilerinin günün ilk sigarasını ne zaman içtikleriyle kansere yakalanma riski arasında bağ olduğunu ortaya koyuyor. Buna göre, sabah uyanır uyanmaz içilen sigara akciğer ve boyun kanserinin yanı sıra beyin tümörü görülme riski de artırıyor.


Kanser Tedavi uzmanı, Uz. Dr. Yasin Sayıcı: ‘Yapılan araştırmalar uyandıktan sonra 31-60 dakika arasında ilk sigarasını içenlerin akciğer kanserine yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Erken saatte içilen sigaranın boyun ve beyin kanserini de tetiklediği ortada. Mümkünse sigara tamamen bırakılmalı bunu yapamayan kullanıcılar en azından sabah uyanır uyanmaz sigara içerek hayatlarını daha büyük tehlikeye atmamalı”
dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.