Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Nöbetçi Eczane Çilesi!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Nöbetçi Eczane Çilesi!

Sağlık

Son günlerde Şanlıurfa'da binlerce insanın sağlık sorunu yaşadığı Şanlıurfa'da geceleri ve hafta sonları nöbetçi eczanenin az olması sıkıntıya neden oldu. Vatandaş bir ilaç almak için dakikalarca sırada beklemek zorunda kalıyor.

2 Milyona yakın nüfusu ve 500 bin Suriyeliyi barındıran Şanlıurfa'da nobetçi eczane sıkıntısı yaşanıyor.

Merkez nufüsü 1 milyonun üzerinde olan Şanlıurfa'da hafta sonları ve akşam saatlerinde sadece 6 eczane nöbetçi olması sıkıntıya neden oluyor. Normal zamanda zaten sıkıntı olan nöbetçi eczanelerde ilaç alma işi, son zamanlarda ortalıkta dolaşan grip salgını nedeniyle adeta çileye dönüştü.Sadece Şanlıurfa'da değil aynı sıkıntı ilçelerde de yaşanıyor. 250 bin nufüslü Siverek'te sadece bir eczanenin nöbetçi olması vatandaşlar acısında çileye dönüşüyor. 

VATANDAŞ İLAÇ ALAMIYOR!

Gece bir hastası olan Mehmet kahraman ilaç alamadığından yakınıyor. Kahraman; Hastamı hastaneye götürdüm. Hastaneden çıktım ilacımı almaya gittim. Eczaneye gittim uzun bir kuyruk vardı. yaklaşık yarım saat belmememe rağmen sıra gelmeyince ilacımı almaktan vazgeçtim. Eve geri döndüm. Hastanede serum takıldığı için hastamızı biraz iyi oldu. ilaç almayı da sabaha bıraktım. ya hastaneden serum takılmasaydı ne olacaktı. yetkililer bir an önce buna bir çare bulsunlar. Urfa'da yüzlerce eczane var. Nöbetçi eczane sayısı neden artırılmıyor" diye dert yandı.

SIKINTI MEDULA SİSTEMİNDEN KAYNAKLANIYOR

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şanlıurfa Eczacılar Odası nöbetçi eczane sıkıntısı olmadığını, sıkıntının medula sisteminden kaynaklandığını açıkladı. Eczacıları odası açıklmasında; "Nöbetçi eczanelerde medyada gösterilen hasta kuyrukları, nöbetçi eczane eksikliğinden değil medula sisteminden kaynaklanıyor." dedi.

Şanlıurfa ve tüm ilçelerde günlük olarak 16 nöbetçi eczane bulunuyor.

www.baliklligol.com /ÖZEL HABER


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.