Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa’da Ramazan Pidesinin fiyatı belli oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa’da Ramazan Pidesinin fiyatı belli oldu

Magazin

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; Şanlıurfa’da Ramazan Pidesinin Fiyatının 1 TL olduğunu söyledi.



Ramazan Ayı münasebeti ile şehirlerimizde gelenek haline gelen Ramazan Pidesini ilk kez Fırıncılar Odası olarak sadece Ramazan ayı süresince özel bir rayiç’e tabi tutup Ramazan pidesi olarak kabul ettiğimiz ekmek çeşidimizi Somuncu, Unlu Mamulcü, Pideci ayrımı yapmadan tüm fırıncı esnafının çıkarılabileceği söyleyen Karaatlı; “ Ramazan pidesinin rayicini 300 Gr. -1 TL Olarak belirlemiş ve karar almış durumdayız. Ramazan ayı Arifesiyle başlayıp Bayram Arifesine kadar devam edecek olan Ramazan pidelerini tüm fırıncı esnaflarımız 300 gr- 1 TL’ye satışa sunabilirler.” Dedi.

"HELAL YEMEK İÇİN PİŞİRME ÜCRETİNİ ÖDEYECEĞİZ"
Pişirme parasının ödenmesi için de çağrıda bulunan Oda Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “ 81 ilde sadece Şanlıurfa’da pişirme diye adlandırdığımız tepsi ve patlıcan közlemeyi ücretsiz yapan fırıncı esnafının maruz kaldığı haksız rekabete istinaden yapmış olduğu bu uygulamayı dinine ve inancına bağlı olan Şanlıurfa halkının 50 derece mevsim sıcaklığı ve 250 dereceyi de aşan ocağın sıcaklığı karşısında % 97 si oruçlu olan pişirici kardeşlerimin haklarının üzerlerine geçmemesi için iftar sofrasına indirdikleri, fırında pişen yemekleri gönül rahatlığı ile yiyebilmeleri için 1TL de olsa ücret ödedikten sonra o sofraya konursa o tuttukları orucu gönül rahatlığıyla iftar edeceklerdir. Aksi taktirde yüzde yüz emin olduğum hiçbir pişiricinin bedava pişirmeye evet demediğini bununda kul hakkına girdiğini , eğer helal iftar etmek istiyorsak ya fırında pişirmeyeceğiz ya da helal yemek için pişirme ücretini ödeyeceğiz” diye konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.