Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Suriye sınır çatışmasında 3 Akçakaleli yaralandı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Suriye sınır çatışmasında 3 Akçakaleli yaralandı

Magazin

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Suriye'deki çatışmalardan seken kurşun ve şarapnel parçalarının isabet ettiği 1'i çocuk 3 kişi yaralandı.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalarda, Akçakale ilçesinde şarapnel parçalarının isabet ettiği 1'i çocuk 3 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Öğle saatlerinde Türkiye sınırındaki Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırı düzenleyen Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esed'e bağlı güçler arasında süren çatışmalarda seken kurşunlar Türkiye'nin Suriye sınırındaki bazı evlere isabet etti.

Seken kurşunlardan hafif yaralanan Emine Emiroğlu (20), Fadile Bayat (24) ve kızı Medine Bayat (1) Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yanan, çatışmalarda yaralandığı belirtilen 6 Suriyelinin de tedavisi devam ediyor. Çatışmalarda evlerini terk eden, aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 100 kişi ise güvenlik güçlerince Süleyman Şah Çadır Kenti'ne yerleştirildi.

 

KAYMAKAM: GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, yaptığı açıklamada, sınır bölgesinde 2-3 günden bu yana çatışmaların devam ettiğini söyledi.

Kaymakamlık ve belediye olarak gerekli önlemleri aldıklarını, vatandaşları sınıra yakın bölgelerden uzaklaşmaları, söz konusu bölgeye yakın yerlerde oturanları ise evlerinden çıkmamaları konusunda anonslarla uyardıklarını anlatan Ayhan, şunları kaydetti:''Sınırın iki tarafında yaşayanlar arasında akrabalık bağları olduğu için insanlar ne olduğunu anlamak için dışarı çıkıyor. Halen çatışma sesleri duyuluyor. Herhangi bir olumsuzluk olmaması için dikkatli olunmalı. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca ya evlerinde oturmalı veya yakın komşularına gitmeli. Kesinlikle evlerinin damına çıkmamalı'' diye konuştu.

ntvmsnbc


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.