Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
GAP’ta Organik Tarım Eğitimi Düzenlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

GAP’ta Organik Tarım Eğitimi Düzenlendi

Magazin

Bilinçsiz yapılan tarım ve GDO’lu olarak üretilen tarımsal ürünlerin insan sağlığı ve çevre üzerinde bıraktığı olumsuz etkilerin artması üzerine tüketiler, organik olarak üretilen ürünlere yönelmeye başladı.



Organik üretilen ürünlerin tarlada kontrolörluğunu yapacak teknik elamanların eğitimi için GAP BKİ Başkanlığı GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) kapsamında Şanlıurfa ilinde Organik Tarım Kontrolör Sertifika Eğitimi düzenledi. Kursiyerlere organik ürünlerin üretiminden pazara kadar pek çok konuda bilgi verildi. Kursa, GAP illerinde serbest çalışan teknik elemanların yanı sıra kamu ve sivil toplum kuruluşlarında çalışan 30 teknik eleman katıldı.

Antalya’da organik tarım ön eğitiminden geçen gruptan seçilen ve ilaveten bu konuda çalışan/çalışacak olan teknik elemanlardan oluşan gruba verilen bu eğitim sonucunda bölgede organik tarımın gelişmesine yol açılarak beşeri altyapı oluşturulacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü personeli ve akademisyenler tarafından verilen eğitim sonunda katılımcılar imtihana tabii tutulmuş ve imtihanı geçenlere “organik tarım kontrolör” sertifikası verilmiştir.

Eğitimi alanlar, bölgelerinde önemli potansiyeli olan organik tarımın gelişmesine katkı sağlamaları, bu konuda teknik eleman ve çiftçi eğitimleri düzenlemeleri ve organik tarım konusunda bölgede bir kontrolör firması oluşturmaları beklenmektedir.

Haber: Mehmet Tekçe/ Balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.