Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Zazaca yeni kan: ‘Vir’ dergisi çıktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Zazaca yeni kan: ‘Vir’ dergisi çıktı

Kültür Sanat

Edebiyat ve folklor alanında Zazaca yayın yapacak olan ‘Vir’ dergisi yayın hayatına başladı. Üç ayda bir çıkacak olan dergide, Zazaca’nın edebiyat ve folkloruna dair her türlü içeriği bulmak mümkün olacak.

Edebiyat ve folklor alanında yayın yapacak olan Zazaca ‘Vir’ dergisi yayın hayatına başladı. Dergide masal, şiir, hikaye, tiyatro, atasözü, bilmeceler gibi edebiyat ve folklor içerikli her türden yazıyı bulmak mümkün olacak.

Derginin yayın kurulunda Bingöl Üniversitesi’nden üç akademisyen yer alıyor. Mehmet Aslanoğulları’nın imtiyaz sahibi olduğu Vir dergisinin yazı işleri müdürlüğünü Ayetullah Karabeyeser, editörlüğünü de Murat Varol yapıyor.

Vir’in birinci sayısında 11 masal, 3 hikâye, 6 şiir ve 1 tiyatro eserinin yanı sıra fıkralar, atasözleri ve bilmeceler de yer alıyor.

Uzun bir çalışmanın ardından ilk sayısı okuyucu ile buluşan derginin ikinci sayısı için de çalışmalara başlandı. Zazaca’nın edebiyatı ve folkloru alanında çalışmalar yapanlar, virmecmua@gmail.com adresi üzerinden dergi ile iletişime geçebilir ve yazılarını gönderebilirler. (Nihat Kanat-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.