Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Vali Küçük, Göbeklitepe'de incelemelerde bulundu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Vali Küçük, Göbeklitepe'de incelemelerde bulundu

Kültür Sanat

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe'de yapılan sosyal donatı alanları yapım işlerini yerinde inceledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, yapılan sosyal donatı alanları yapım işlerini yerinde inceledi. 

İncelemeleri sırasında Vali İzzettin Küçük’e İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Arslan tarafından bilgi verildi. 2013 yılı Aralık ayında Kültür ve Turizm Bakanlığının sağladığı 1 milyon TL’yi aşkın bir ödenekle ihale edilen Göbeklitepe sosyal donatı alanlarında çalışmaların devam ettiği belirtildi. 

İhale kapsamında yapılan ahşap traversler yolların ve çelik konstrüksiyon çatı uygulamalarının %95’i tamamlanırken, alan içerisinde hareket edecek elektrikli servis araçlarının otopark düzenleme işi ve servis duraklarının ise tamamlanma aşamasına geldiği kaydedildi. 

Yakın zamanda tamamlanacak olan Sit alanı sınırları içerisindeki güvenlik ve satış üniteleri prefabrik uygulamaları ve güvenlik kamera sistemlerine Vali İzzettin Küçük’ün talimatı ile Göbeklitepe karşılama merkezinde cephe iyileştirme, otopark uygulaması ile araç bariyer sistemleri eklenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca projede yer alan modern WC ile içecek ve hediyelik eşya satış standının hizmete alındığı ve Kasım 2014 tarihinde çalışmaların bitirilmesinin planlandığı belirtildi. 

Açıklamasının sonunda Vali Küçük, yapılan çalışmaların bitirilmesiyle Göbeklitepe’nin Şanlıurfa’nın önemli turizm merkezlerinden biri olacağını ifade etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.