Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa’da yeni ufuklar arayışı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa’da yeni ufuklar arayışı

Kültür Sanat

Harran üniversitesi bahar şenliklerinin 2. Gününde “ Harran üniversitesi konservatuarı ile Urfa’da yeni ufuklar” konulu panel düzenlendi.


Şair Nabi kültür merkezindeki panele Harran üniversitesi rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Egitim Fakültesi Dekanı Hasan Hüseyin Tunç bilek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız. Akademisyenler, müzik sevenler, Araştırmacılar ve Öğrenciler katıldılar.
Moderatörlüğünü üniversitemiz akademisyenlerinden Doç.Dr. Ozan Bilen’in Yaptığı müzik paneline Prof.Dr. Şehvar Beşiroğlu, Öğr. Gör. Mehmet Bitmez, Osman Güzelgöz,,Abuzer Akbıyık konuşmacı olarak katıldılar.
Prof.Dr İbrahim Halil mutlu panelde yaptığı konuşmada Urfalıların konservatuarı çok istedikleri ve üniversite olarak bunu izinlerinin alınması noktasında çok uğraş sarf ettiklerini ama Urfalıların buna sahip çıkmadıklarını söyledi.
Konservatuarın gelişmesi noktasında Urfalılardan yardım isteyen rektör mutlu hoca sayısının yetersiz olduğundan yakındı.
Yapılan panelde Urfa Müziğinin tarihi, gelişim süreci, yetişen sanatçılardan örnekler sergilenirken Öğr. Görevlisi Mehmet bitmezin “Urfa müziği derlemelerinde çok hatalar ve eksiklikler var, incelemelerde Arap coğrafyasını bu işten uzak tutamazsınız “dedi.
Yapılan panel Öğr. Gör. Mehmet bitmez’in ud resitali ve katılımcılar plaket takdimi ile sona erdi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.