Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Türkiye'nin 9. Sakin Şehri Halfeti!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Türkiye'nin 9. Sakin Şehri Halfeti!

Kültür Sanat

Cittaslow Genel Sekreterliğinin "sakin şehir" ağına dahil ettiği Güneydoğu'dan ilk sakin şehir Halfeti adından söz ettirmeye devam ediyor.

Şanlıurfa şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunan "Halfeti"; Şitamrat, Urima, Kal'a Rhomeyta ve Hesna the Romaye isimleri ile yüz yıllarca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve 1290 yılında Memluk Sultanı Eşref tarafından feth edilerek Kal'at-ül Müslimin adını almıştır.

Yavuz Sultan Selim zamanında Osmanlılara geçen şehir; Urumgala ve Rumkale adlarını almış 1954 yılında ise "Halfeti" adıyla ilçe statüsüne getirilmiştir.
Önceleri daha çok tarımsal ürünleri ile anılan Saklı Cennet Halfeti, 2000 yılının başlarında Birecik Baraj inşaatı neticesinde kısmen yükselen Fırat Nehri suları altında kalarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini cezbetmeye başlamıştır.

2013 yılında kültürel değerlerini koruyarak uygulanabilir kalkınma modeli olan Uluslararası Belediyeler Birliği Cittaslow'a (Sakin Şehir) katılarak uluslararası arenada adından söz ettirmeyi başarmaktadır.

Haber & Foto: Mustafa Akgül / Balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.